İnovatif tarım girişimi Gotham Greens, 87 milyon dolar yatırım aldı

Manna Tree ve The Silverman Group'un katıldığı yatırım turu ile girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 130 milyon dolara yükseldi. 
İnovatif tarım girişimi Gotham Greens, 87 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli inovatif tarım girişimi Gotham Greens, son yatırım turunda 87 milyon dolar yatırım aldı. Yatrırım turuna Manna Tree ve The Silverman Group katılım gösterdi. Bu yeni yatırımla birlikte girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 130 milyon dolara yükseldi. 

Gotham Greens kullanıcılarına ne sunuyor? 

Kapalı alanlarda tarım ürünleri yetiştiren Gotham Greens, üretimlerini az enerji tüketimi ve az atıkla gerçekleştiriyor. Pesitisit ya da kimyasal tarım ilaçları kullanmak yerine permakültürden faydalanmayı tercih ediyor. Bu anlamda uğur böcekleri ve solucanların da sürece dahil olduğunu söyleyebiliriz. 

Girişimin şehir merkezine yakın konumlarda 365 gün yiyecek üretimi yaptığını belirtelim.Gotham Greens, üretim sürecinde kapalı alanların zorluklarına göre farklı çözümler ortaya koyuyor. Şu an için kullanıcılarına, paketlenmiş yeşillikler, salatalar, soslar ve salata kaseleri sunuyor.  

Gotham Greens'in operasyon alanı

Gotham Greens, ABD'de faaliyet gösteriyor. Girişimin ürünlerini 40 farklı eyalette satışa sunduğunu belirtelim. Şirket, üretimini Chicago, Providence, Baltimore ve Denver'deki seralarda gerçekleştiriyor. 

Gotham Greens ürünlerini Whole Foods Markets, Albertsons stores, Meijer, Target, King Soopers, Harris Teeter, ShopRite ve Sprouts gibi 2 binden fazla markette görmek mümkün. 

Girişim, yatırımı yeni seralar kurmak için kullanacak. Girşimin kurucu ortağı Viraj Puri, ABD için en kritik dönemlerden birinde olduklarına ve hızlı değişen tüketici alışkanlıklarına değinerek, dağıtım ağını geliştirmeye ve bölgesel olarak genişlemeye odaklanacaklarını açıkladı. 

Dikey tarım girişimleri

Dikey tarım girişimleri bir süredir aldıkları yatırımlara gündeme gelmeye devam ediyor. İki ay önce SoftBank Vision Fund'dan 140 milyon dolar yatırım alan Plenty'nin yanı sıra domates üretmeye odaklanan AppHarvest da adından söz ettiriyor. BoweryAerofarmsBrightfarmsAlesca life ve Freshbox ise daha önce konuk yazarımız Şerafettin Özsoy'un paylaştığı örnekler arasında yer alıyor. 

Yerli girişimlere baktığımızda da, kullanıcıların evde dikey tarım yapmasını sağlayan  Vahaa ve Nemflora'nın emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.