E-ticaret lojistik platformu Shippit, 22,2 milyon dolar yatırım aldı

Avustralya merkezli e-ticaret lojistik platformu Shippit, Tiger Global liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 22,2 milyon dolar yatırım aldı.
E-ticaret lojistik platformu Shippit, 22,2 milyon dolar yatırım aldı

Avustralya merkezli e-ticaret lojistik platformu Shippit, Tiger Global liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 22,2 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, yeni yatırımla Güneydoğu Asya'daki faaliyetlerini genişleteceğini açıkladı. Şirket ayrıca, 50 yazılım geliştiricisi dahil 100 yeni kişiyi işe alarak ekibini ikiye katlayacağını belirtti.

2014 yılında kurulan Shippit, bir sipariş için en iyi taşıyıcıyı bulma, paketleri izleme ve iadeleri işleme de dahil olmak üzere sipariş yerine getirmeyle ilgili görevleri otomatikleştiriyor. Shippit, şu anda Avustralya'da Sephora, Target, Big W ve Temple & Webster da dahil olmak üzere binlerce perakendeciden ayda beş milyon teslimat gerçekleştirdiğini söylüyor. Şirket, mayıs ayında Singapur'da, ardından ağustos ayında Malezya'da hizmet vermeye başladı. 

Shippit CEO'su William On, Güneydoğu Asya'nın önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük e-ticaret pazarı olacağının tahmin edildiğini ve pazarın Avustralya'nın beş katı ve ABD'nin iki katı büyüklüğünde olduğunu söylüyor. Bu nedenle kendilerinin Güneydoğu Asya'ya odaklanmasının önemli olduğunun altını çiziyor. Shippit, yatırım turunun kapanmasından sonra Filipinler ve Endonezya'da da faaliyet göstermeyi düşünüyor ve Güneydoğu Asya'daki işletmelerinin önümüzdeki üç yıl boyunca yıldan yıla yüzde 100 büyümesini bekliyor.

Aynı alandaki diğer girişimler arasında ShipStation, EasyShip ve Shippo bulunuyor. Shippit'in stratejisi, bir sipariş için en iyi taşıyıcı seçeneğini otomatik olarak seçen tahsis motoruyla, online siparişi mümkün olduğunca basit hale getirmek olarak açıklanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.