Donanımsız nöroteknolojiler geliştiren yerli girişim: emoty.AI

Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro ifade analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi gibi teknolojiler sayesinde şirketlerin hedef kitlelerini daha iyi anlayıp daha hızlı aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor.
Donanımsız nöroteknolojiler geliştiren yerli girişim: emoty.AI

Donanımsız nöroteknolojiler geliştiren bir yüksek teknoloji girişimi olarak tanımlayabileceğimiz emoty.AI, yapay zeka ve nörobilimin gücünü birleştirerek insan bilgisayar etkileşimindeki donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 

Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro ifade analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi, ses analizi ve duygusal metin analizi gibi teknolojiler sayesinde şirketlerin hedef kitlelerini daha iyi anlayıp daha hızlı aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor. Sunduğumuz web platformunda pazar araştırma şirketleri ve markalar ürün, reklam ve ambalaj testi gibi daha birçok araştırma başlatabiliyor. Şirketlerin hedef kitlesindeki profile uygun kişilere bu link ulaştırıldığında bu kişiler araştırmaya mobil cihazlarından veya laptoplarından kolaylıkla katılabiliyorlar.

Kore'de en başarılı 20 girişim arasında yer aldı

Geçtiğimiz ağustos ayı itibariyle Kore hükümeti tarafından düzenlenen global bir yarışmada 2 bin 700 girişim arasından ilk 60’a girerek Seoul’a giden emoty.AI, Kore Startup Bakanlığı’nın sağladığı hibe ile operasyonlarımızın bir kısmını Kore’ye taşıyarak orada şirketleşti. Yarışmada başarılı sonuçlar elde ederek, en başarılı ilk 20 girişim arasında yer aldı ve Kore Startup Bakanlığı tarafından yeni bir hibe daha kazandı.

emoty.AI'ı rakiplerinden ayıran özellikler

emoty.AI, mobil cihazlarda gerçek zamanlı ve yüksek FPS mikro ifade analizi yapılmasını sağlayan yöntemi için Kore’de uluslararası patent başvurusu gerçekleştirdi. Bu işlemleri ileri seviye hızlarda yapabilmesi sayesinde, otonom sinir sistemi tarafından yönetilen istemsiz duygusal tepkileri telefon gibi görece düşük işlem gücüne sahip olan cihazlarda yakalayabiliyor. Girişim, göz takibi gibi giyilebilir cihazlar ve bu alan için özelleştirilmiş sensörlerden oluşan diğer cihazların yerini alan, tamamen online bir sistem geliştiriyor ve duygu analizi, göz takibi, nabız tespiti gibi birçok farklı nöro-teknolojiyi tek bir platformda toplayarak, komple ve eksiksiz bir nöro-araştırma ortamı sunmayı hedefliyor. Tüm bunlar emoty.AI'ı rakiplerinden ayırıyor.

Yapay zeka modellerini API olarak açıyor

Girişim, teknolojilerini sadece pazar araştırması sektörüyle sınırlamayıp kendi çözümlerinde, uygulamalarında kullanmak isteyen şirketlere ve startup'lara da kullanıcılarını verilerinin nasıl işleneceği konusunda açıkça bilgilendirdiği sürece yapay zeka modellerini API olarak açıyor.

emoty.AI Soner Abay ve Ozan Yurtsever tarafından 2019 yılında kuruldu. Daha sonradan ekibe pazarlama faaliyetlerini yürütmek için Elif Menteş, Nörobilim takımını yönetmek için Furkan Kızılışık ve veri bilimi çalışmalarını hızlandırmak ve yönetmek için Benan Akça katıldı. Çekirdek ekibi 5 kişiden oluşan emoty.AI, ABD, Ukrayna ve Kore gibi farklı ülkelerden takım arkadaşları ile 14 kişilik multidisipliner bir ekibe sahip.

Şu ana kadar 200 binin üzerinde veri etiketledi

Ekip, şu an tamamen kendi geliştirdiği yöntemler ve topladığı veriler ile ilerliyor. Şimdiye kadar 200 binin üzerinde veri etiketleyen girişim, ayrıca üniversiteler ile kurduğu partnerlikler sayesinde dünyanın en büyük video tabanlı nabız ölçümü datasetini toplama hazırlıkları içerisinde.

Şirketin birden çok gelir modeli bulunuyor. Platformda araştırma yapmak isteyen kullanıcılar, kendilerine sunulan abonelik paketlerinden birini satın alarak, aylık bazda belli hacimlerde araştırmalar yapabiliyorlar. Araştırmanın hacmini belirleyen en önemli metrik, araştırma katılımcısı sayısı olarak öne çıkıyor. Yani ölçek arttıkça, abonelik paketinin ücreti de artıyor. Abonelik paketleriyle sunulan hacimlerin bile üzerinde araştırma ihtiyacı bulunan şirketlere ise özel teklifler götürülüyor.

Hedef: Asya pazarında genişlemek

Henüz yatırım almayan emoty.AI, birçok yatırımcı ile aktif görüşme içerisinde olduğunu; 2021'in ilk çeyreği itibarıyla ilk yatırım turunu açmayı hedeflediğini belirtiyor. Asya’nın en iyi üniversitelerinden biri olan Kore Üniversitesi ile partnerlik imzalayan emoty.AI, üniversitenin reklam araştırmalarında girişimin teknolojisini kullanacağını belirtiyor. Aynı şekilde başka köklü üniversitelerle partnerlik sürecinde olan girişim, bağlarını güçlendirip bu bölgedeki kredibilitesini artırdıktan sonra Asya pazarının geri kalanına açılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.