Dijital sigortacılık girişimi Getsafe, 30 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli dijital sigorta girişimi Getsafe, Swiss Re'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital sigortacılık girişimi Getsafe, 30 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli dijital sigorta girişimi Getsafe, Swiss Re'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Earlybird ve CommerzVentures da katıldı. Girişim, kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar 53 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu şu an için tamamlanmadı. Şirket, 2021'in ilk yarısı için planlanan kendi sigorta lisansıyla çalışan ürünleri piyasaya sürmesinden önce kapatılacak ikinci bir dilimle B Serisi'ni genişletmeyi planladığını söyledi.

Getsafe, Y kuşağını hedefleyen bir dijital sigortacı olarak kendini tanıttı. Şirket, kişisel eşya teminatı ve kaza sonucu hasar teminatı gibi diğer modüller ile birlikte esnek ev eşyaları sigortası sunuyor. İngiltere ve Almanya'da mevcut olan ve kullanımı kolay bir uygulama aracılığıyla sunulan fikir, inşa etmeniz ve yalnızca ihtiyacınız olan tam teminat için ödeme yapmanız üzerine kurulu. 

Kurucu ortak ve CEO Christian Wiens, Getsafe'in şu anda 150 bin aktif müşterisi olduğunu ve Getsafe kullanıcılarının yüzde 90'ının ilk kez sigorta satın aldığını söyledi. Almanya'da ilk kez sigorta alıcılarına Allianz, Axa gibi şirketlerden daha fazla poliçe sattıklarının altını çizdi. Getsafe'in neden kendi sigorta lisansına geçtiği sorulduğunda Wiens, girişimin yeni ürünlerle daha hızlı yenilik yapacağını düşündüklerini belirtti.

Getsafe, yeni yatırım turunun liderliğini üstlenen Swiss Re ile iş ortaklıkları da yapıyor. İkili, geçen ay akıllı telefonlar için optimize edilmiş dijital araç sigortası başlattı. Buna göre kullanıcılar, sadece birkaç tıklama ile Getsafe uygulamasıyla sigorta satın alabiliyor, talepte bulunabiliyor ve poliçelerini gerçek zamanlı olarak yönetebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.