Tüm detayları ile yemek siparişi için lüks alternatif: Fuudy [Canlı Yayın]

Arda Kutsal'ın konukları Fuudy kurucu ortakları Cem Mirap ve İlker Baydar.

Fuudy'den daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Rakiplerinden farklı olarak yemek siparişi için lüks bir alternatif olma hedefi ile yola çıkan Fuudy, Cantinery ve Lucca'nın kurucusu Cem Mirap ve daha önce Hepsiburada ve Markafoni'de genel müdür ve CEO gibi pozisyonlarda görev alan İlker Baydar tarafından geliştirildi.

Fuudy, yemeklerini beğendiğiniz tanınmış restoranların menülerinde yer alan yemekleri kullanıcılarına özel kuryeler ile ulaştırıyor. Kısacası Fuudy sayesinde evinizin konforunda lüks yemek tüketmiş oluyorsunuz.

Fuudy'nin detaylarına ve rakamlarına dair tüm bilgileri ve çok daha fazlasını, Arda Kutsal'ın Fuudy kurucu ortakları Cem Mirap ve İlker Baydar'ı konuk aldığı canlı yayınımızda bulabilirsiniz. İyi seyirler!

Fuudy kurucu ortağı Cem Mirap, yiyecek ve içecek sektörünün geneline baktığımızda bütün dünyada teslimat sektörünün en hızlı büyüyen sektör olduğunu söyledi. Yeni jenerasyonun restoranları sevdiğini ve bu restoranların ulaşılabilir olması gerektiğini düşündüğünü belirtti. İlker Baydar ise Amsterdam, New York, Londra gibi dünya kentlerinde bu dijitalleşmenin çok daha önceden başladığını açıkladı. Lüks restoranların bu sürece dahil olması gerektiğini düşünen ve sektördeki bir sonraki dalgayı gördüklerini belirten Mirap ve Baydar, Fuudy'nin bu şekilde hayata geçtiğinin altını çizdi.

Fuudy'deki markaların yüzde 40'ı başka hiçbir platformda yer almıyor

Cem Mirap'ın paylaştığı bilgilere göre Fuudy'deki markaların yüzde 40'ı başka hiçbir platformda yer almıyor. Eylül ayında 40 mekanla yola çıkan Fuudy'de şu anda 120 aktif üye iş yeri bulunuyor. İlk olarak Avrupa yakasında Etiler, Ulus, Levent, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer gibi noktalarda hizmet vermeye başlayan girişim, daha sonra Kadıköy, Beykoz ve Ataşehir gibi ilçeler başta olmak üzere Anadolu yakasına da geçiş yaptı. Mirap, Fuudy'nin şu anda tüm İstanbul'a yayıldığını belirtiyor.

Bulut Mutfak, restoran deneyimi gerektiriyor

Lucca ve Cantinery'nin kurucusu Cem Mirap, Fuudy'nin on binlerce restoranı hedeflemediğini, yüksek segmentli markaları hedeflediğini söyledi. Arda Kutsal, bulut mutfak konusunda düşüncelerini sorduğu zaman, şu anda hedeflerinde bunun olmadığını, bulut mutfağın zorlu bir süreç olduğunu ve restoran deneyimi gerektirdiğini söyledi.

Markaları doğru kişilere, doğru bir şekilde ulaştırmayı öncelikli hedef olarak sayan Fuudy, teslimatı kendi ekibiyle yapıyor. Bu kapsamda özel kuryeler, elektrikli araçlar ve soğuk zincir araç ile hizmet veriliyor. Girişim, teslimatları 4-5 kilometre ile sınırlandırmıyor ve daha uzun mesafelerde teslimat yapılabiliyor. Bu noktada soğuk zincir araçlar devreye giriyor.

Yeni nesil ürünün kendisine nasıl ulaştığını önemsiyor

İyi bir servis ve deneyim sunmanın önemli olduğunu belirten Cem Mirap, yeni neslin atmosferden ziyade ürünün kendisine nasıl ulaştığıyla ilgilendiğini söyledi ve bu yüzden servisin iyi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Restoranda yemek ile paket servisin tamamen farklı olduğunu, ancak kimi zaman paket servisin çok daha güzel bir deneyim yaşatabileceğini bile söyledi.

Fuudy, ödemeler konusunda çeşitli iş birliklerine de sahip. Böylelikle restoranlardaki yemekler paket serviste daha uyguna gelebiliyor. Visa ile online ödemede yüzde 15, Yapı Kredi Crystal ile yüzde 20, World Platinum ile yüzde 10 ve Adios Premium ile yüzde 10 gibi indirimler sağlanıyor.

Fuudy, birçok dünya mutfağını sunuyor. Ayrıca platformda farklı konseptler bulabilmek de mümkün. Allgreen ile "tarladan masaya" konseptine sahip Fuudy, MSA BOX ile de "ready to cook" ürünleri sevk ediyor. Platformda ayrıca eataly market ve gourmet ürünleri satışı da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.