1 Haziran - 30 Kasım 2020 aralığını kapsayan dönemde uçak bileti satışları yüzde 63 oranında düştü

Bugün önemli veriler ile karşımıza çıkan Turna.com tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 Haziran - 30 Kasım 2020 aralığını kapsayan 6 aylık dönemde uçak bileti satın alanlar yüzde 63 oranında azalma gösterdi.
1 Haziran - 30 Kasım 2020 aralığını kapsayan dönemde uçak bileti satışları yüzde 63 oranında düştü

Uçak ve otobüs bileti platformu olarak hizmet veren Turna.com'un online otobüs bileti pazarına adım attığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli veriler ile karşımıza çıkan Turna.com tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 Haziran - 30 Kasım 2020 aralığını kapsayan 6 aylık dönemde uçak bileti satın alanlar yüzde 63 oranında azalma gösterdi.

Turna.com'un verilerine göre bu dönemde iç hat uçuşları yüzde 60 oranında azalırken, dış hat uçuşları ise yüzde 81 oranında düştü. Hatırlatmak gerekirse Nisan ve Mayıs aylarındaki uçuş yasaklarının ardından, Haziran itibariyle ülkemizde uçuşlara başlanmıştı.

Birçok ülkenin sık sık sınırlama getirmesiyle beraber, özellikle yurt dışı uçuşlar 2019 yılına kıyasla önemli oranda düşüş gösterdi. Paylaşılan bilgilere göre Ağustos ayında tatil döneminin etkisiyle birlikte nispeten bir toparlanma yaşayan havayolu seyahatleri, en iyi ayını yaşadığı dönemde bile 2019’un sadece yüzde 55’i oranında yolcu taşıdı.

Yurt içi uçuşlarda en iyi dönem Ağustos ayı olurken, yurt dışı uçuşlarda ise en iyi dönem Eylül ayı oldu. En iyi ayda bile 2019’un yüzde 50’sini aşamayan uçuşların aşı çalışmalarının başlaması ile birlikte önümüzdeki bahar aylarında yeniden toparlanması bekleniyor.

Gerçekleşen uçuşlara baktığımızda ise 2019 yılı ile benzerlikler olduğu görülüyor. İstanbul - İzmir, İzmir - İstanbul, İstanbul - Antalya ve Antalya - İstanbul sıralamalardaki yerini korurken, 2019’da ilk 5’te yer alan İstanbul – Bodrum’un yerini Adana - İstanbul aldı.

Seyahatlerin sayısı açısından bakıldığında ise en popüler parkurlarda da uçak seyahatleri önemli oranda azaldı. En popüler parkur olan İstanbul - İzmir arasında yapılan seyahatler yüzde 74 oranında azalma gösterdi. 

Yurt dışında en çok uçulan hatlarda 2019’un ilk 3 sırası yerini koruyor. Geçtiğimiz yıl ilk 5’te yer alan Amsterdam’ın yerini Tahran, Odesa’nın yerini ise Belgrad aldı. Özellikle Avrupa’da uygulanan seyahat yasaklarının popüler seyahat destinasyonlarını ciddi şekilde değiştirdiğini görebiliyoruz. Yoğun bir gurbetçi nüfusunun olduğu Almanya, 2019’da olduğu gibi 2020’de de ilk sırada yer alıyor. Önceki yıl ilk 5’te bulunan Fransa’nın yerini ise Özbekistan aldı. 

Turna.com tarafından sağlanan verilere göre, pandemi döneminde uçak seyahatlerinde erkeklerin payı yüzde 54’ten yüzde 56’ya çıkarken, kadınların önceki dönemde yüzde 46 olan payı yüzde 44’e düştü.  Son olarak 2015 yılında faaliyetlerine başlayan Turna.com'da bugüne kadar 3 milyondan fazla uçak bileti satışı gerçekleştiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.