Turna.com, online otobüs bileti pazarına adım attı

Pandemi döneminin ardından ürün çeşitliliği yaratmak için önemli bir adım atan Turna.com, otobüs pazarında yerini aldı.
Turna.com, online otobüs bileti pazarına adım attı

Online uçak bileti konusunda ülkemizin önemli oyunculardan biri olan Turna.com, otobüs bileti pazarına adım attığını duyurdu. Pandemi döneminde önemli ölçüde gerileyen hava yolu ve kara yolu seyahatleri, kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte yeniden eski günlerine yakın olmasa da bir toparlanma sürecine girdi.

Bu süreçte ürün çeşitliliği yaratmak için önemli bir adım atan Turna.com, otobüs pazarında yerini aldı. Obilet ve Biletall gibi önemli oyuncuların yer aldığı online otobüs bileti pazarına Enuygun da giriş yapmıştı. Turna.com’un uçak bileti tarafında Akıllı Uçuş, Kart Puanları ile uçak bileti satın alabilme gibi önemli yenilikleri bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre Turna.com’da kredi kartında biriken puanlarla otobüs bileti de satın alınabilecek. Online otobüs bileti satın alma özelliği şu an için sadece Turna.com’un desktop versiyonu hayata geçmiş durumda. Aldığımız bilgilere göre söz konusu özellik yakın dönemde mobil web ve mobil uygulamada da kullanıma sunulacak.

Paylaşılan bilgilere göre otobüs pazarında yılda 200 milyondan fazla bilet satışı gerçekleşiyor. Bunun yalnızca yüzde 10’unun online platformlardan satın alındığı tahmin ediliyor. Önemli oyuncuların pazara girmesi ile birlikte bu oranın yükselmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi otobüs biletinde fiyatlar sabit, bu nedenle fiyat rekabeti yerine hizmet rekabeti söz konusu. Turna.com’un her uçuştan turna puan kazandıran sadakat programını otobüs için de devreye sokması girişim için bir avantaj sağlayabilir. Turna.com'un Smart Flight olarak adlandırdığı Akıllı Uçuş çözümünü otobüsle de birleştirerek bir Akıllı Ulaşım çözümü sunmasının söz konusu olabileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.