Facebook, CRM platformu Kustomer'ı satın aldı

Yeni bir satın alma haber ile karşımıza çıkan sosyal medya şirketi Facebook, omnichannel SaaS CRM platformu olarak hizmet veren Kustomer girişimini satın aldığını duyurdu. 
Facebook, CRM platformu Kustomer'ı satın aldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında Facebook'un Giphy'yi 400 milyon dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma haber ile karşımıza çıkan sosyal medya şirketi Facebook, omnichannel SaaS CRM platformu olarak hizmet veren Kustomer girişimini satın aldığını duyurdu

Temelde müşteri hizmetleri alanına odaklanan bir CRM platformu olan Kustomer, 2015 yılında Brad Birnbaum ve Jeremy Suriel tarafından New York'ta kuruldu.

Kustomer, işletmelerin farklı kanallarda yer alan tüm müşteri etkileşimlerini kolay ve etkin bir şekilde yönetmelerine odaklanıyor. Facebook'un Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformlara sahip olduğu düşünüldüğünde Kustomer'ı satın alması oldukça mantıklı.

Yapılan satış alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. The Wall Street Journal'ın anlaşmaya çok yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre ise Kustomer'ın değerlemesi 1 milyar dolara yakın. Kısacası yapılan satın alma anlaşmasının da 1 milyar dolar değerleme üzerinden yapıldığı iddia ediliyor.

5 yıl önce kurulan Kustomer, bugüne kadar toplamda 174 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Girişimin yatırımcıları arasında ise Coatue, Tiger Global Management, Battery Ventures, Redpoint Ventures, Cisco Investments, Canaan Partners, Boldstart Ventures ve Social Leverage gibi önemli isimler yer alıyor. PitchBook'un verilerine göre ise Kustomer, en son yatırım aldığında değerlemesi 710 milyon dolar seviyelerindeydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.