TikTok'un ABD operasyonlarının satışı 4 Aralık'a ertelendi

Ancak ABD yönetiminin değişmesi ile uzun süredir gündemde olan satış hiç gerçekleşmeyebilir.
TikTok'un ABD operasyonlarının satışı 4 Aralık'a ertelendi

Son dönemde ABD'de en fazla konuşulan uygulamalardan biri hiç şüphesiz TikTok. Zira aylardır şirketin ABD operasyonlarının başka şirketlere satılması gündemde ve bu konuda Microsoft, Oracle gibi teknoloji şirketlerinin yanı sıra Walmart'ın ismini bile sıkça duyduk. Hatta son zamanlarda, TikTok'un ülkede yasaklanacağı konusu gündemdeydi. Bu kapsamda Trump yönetimininin koyduğu TikTok indirme yasağına karşı bir federal yargıç ihtiyati tedbir kararı vermişti. Tedbir kararına göre ise TikTok'un davası sonuçlanmadan yasak da kesinleşmeyecekti.

Şimdi ise ABD ve TikTok odağında yeni gelişmeler mevcut. Trump yönetimi tarafından istenen TikTok satışı için son gün 27 Kasım olarak belirlenmişti, bu tarih yeniden uzatıldı ve şimdilik son gün 4 Aralık olarak açıklandı. Bloomberg'ün haberine göre Trump yönetimi, TikTok'a, satışını tamamlaması için bir hafta daha süre verdi. TikTok'un çatı şirketi ByteDance, çarşamba günü yaptığı açıklamada, 15 gün uzatılmış olan yeni sürenin 4 Aralık olduğunu söyledi.

Trump'ın endişelerini gidermek için, ByteDance eylül ayında TikTok'un ABD operasyonlarını Oracle ve Walmart'a satmak için bir anlaşma yaptı. Ancak anlaşma hiçbir zaman sonuçlandırılmadı, çünkü şirketler komiteden bir imza almadı.

Tüm bunların yanı sıra, yeni ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'a taşınana kadar bu tarihin de ertelenebileceği söyleniyor. Tüm yasağın ve zorunlu satışın Trump tarafından yönlendirildiği göz önüne alındığında da eylemin sessizce sona ereceği ve normal hizmetin devam edeceği muhtemel görünüyor. Özetle; TikTok satışı belki de hiç gerçekleşmeyecek. 

TikTok satışı ile ilgili neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.