Apple'ın global güvenlik başkanı Thomas Moyer, rüşvet vermekle suçlandı

Bugün oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıkan Apple, kendisini ABD'de yaşanan bir rüşvet skandalının ortasında buldu. 
Apple'ın global güvenlik başkanı Thomas Moyer, rüşvet vermekle suçlandı

Apple'ın "Yavaşlatma" skandalı için 113 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıkan Apple, kendisini ABD'de yaşanan bir rüşvet skandalının ortasında buldu. 

The Mercury News tarafından paylaşılan bir habere göre 14 yıldır Apple bünyesinde yer alan ve şu an Apple'ın global güvenlik biriminin başında görev yapan Thomas Moyer, Santa Clara County Şerif Ofisinde çalışan Rick Sung ve James Jensen'e rüşvet vermek ile suçlandı. Rüşvet almakla suçlanan James Jensen'in 2018 yılında hem rüşvet almak hem de komplo kurmak ile suçlandığını da hatırlatalım.

Paylaşılan bilgilere göre Thomas Moyer, söz konusu rüşveti gizli bir şekilde silah taşıma ruhsatı alabilmek için Rick Sung ve James Jensen'e verdi. Burada asıl ilginç olan kısım ise rüşvetin ödenme şekli. Ortaya çıkan bilgilere göre Moyer, Şerif Ofisinde çalışan Rick Sung ve James Jensen'e rüşvet olarak 200 iPad verdi.

Yapılan suçlamalara göre toplamda 70 bin dolar değerinde olan 200 iPad, gizli silah taşıma ruhsatı verilmesine karşılık olarak 2019 yılının Ağustos ayında Şerif Ofisine bağışlandı. Tabii ki şu an için tüm bunların birer iddia olarak ortaya atıldığını ve dava sürecinin devam ettiğini de ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.