Yapay zeka destekli lojistik girişimi Loadsmart, 90 milyon dolar yatırım aldı

Nakliye rezervasyonunu otomatikleştirmek için yapay zekadan ve veri kaynaklarından yararlanan New York merkezli girişim Loadsmart, BlackRock tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli lojistik girişimi Loadsmart, 90 milyon dolar yatırım aldı

Nakliye rezervasyonunu otomatikleştirmek için yapay zekadan ve veri kaynaklarından yararlanan New York merkezli girişim Loadsmart, BlackRock tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. TFI International ve Maersk'in de katıldığı tur sonrasında Loadsmart'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 146,4 milyon dolara ulaştı. Girişimin şimdiki değerlemesi ise 400 milyon dolardan fazla.

Yeni yatırım, 300 kişilik ekibiyle hizmet veren girişimin ocak ve kasım ayları arasında yüzde 250'lik gelir artışı yaşamasından ve demiryolu taşımacılığını desteklemek için tekliflerini genişletmesinden sonra yapıldı. 

Loadsmart'ın algoritmaları, yükleri yaklaşık 900 bin kullanılabilir taşımacılık ağı ile eşleştiriyor. Platformdaki nakliyatçılar, tahmini yükleme süresini, ilgili emtiayı ve toplam yükü hesaba katan anlık fiyat teklifleri talep edebiliyor, ardından kendilerine doğrudan veya Loadsmart API'ları aracılığıyla kamyon rezervasyonu seçeneği sunuluyor. Loadsmart, teslimat ve yerine getirme sürecinin her adımında bildirim yayınlayan web panosu ve mobil uygulaması aracılığıyla GPS güdümlü gerçek zamanlı kargo takibi sunuyor.

Platform, makine öğrenimini kullanarak malzeme faturaları da dahil olmak üzere nakliye belgelerini tekdüze sınıflandırma görevini otomatikleştiren kendi geliştirdiği şirket içi bir sisteme de sahip. Loadsmart'ın yüklerinin yüzde 60'ından fazlası algoritmalar yoluyla sağlanıyor. 

Loadsmart kısa süre önce Google E-Tablolar ve Microsoft Excel için göndericilere kendi nakliye yönetim sistemlerine ihtiyaç duymadan gönderileri fiyatlandırma ve rezervasyon yapma olanağı sağlayan bir özelliği de yayına aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.