Kısa mesafeli lojistik için otonom araç filosu oluşturan Gatik, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

B2B kısa mesafeli lojistik için otonom araç filosu oluşturan Gatik, Wittington Ventures ve Innovation Endeavors tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 22,5 milyon dolar yatırım aldı.
Kısa mesafeli lojistik için otonom araç filosu oluşturan Gatik, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

B2B kısa mesafeli lojistik için otonom araç filosu oluşturan Gatik, Wittington Ventures ve Innovation Endeavors tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 22,5 milyon dolar yatırım aldı. Tura FM Capital, Intact Ventures, Fontinalis Partners, Dynamo, Reilly Brennan's Trucks VC, Intact Ventures ve AngelPad katıldı.

Şirket ayrıca, 200 binden fazla çalışanıyla ülkenin en büyük perakendecisi Loblaw ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak Kanada'ya sürücüsüz kamyonet filosu getireceğini de duyurdu. Toronto'da ofisleri bulunan Palo Alto merkezli Gatik, Carnegie Mellon mezunu Gautam Narang tarafından hayata geçirildi. Narang şirketi, 2017 yılında CTO Arjun Narang ve eskiden Ford'da üst düzey yönetici olan Apeksha Kumavat ile birlikte kurdu.

Şirket, 2018 yılının ilk çeyreğinden bu yana California'da, halka açık yollarda test ettiği güçlendirilmiş kamyonları, Ford Transit 350 minibüsleri ve orkestrasyon yazılımı ile ürünleri şehir ortamlarına uygun bir şekilde taşıyor. Gatik'in otonom araç filosu, ürünleri mikrofilm merkezlerinden perakende satış mağazaları, dağıtım merkezleri ve ofisler gibi toplama noktalarına taşıyor. 

Temmuz ayında da Walmart, Arkansas, Bentonville'deki belirli mağaza konumları arasında müşteri siparişlerini feribotla göndermek için Gatik ile bir pilot uygulama başlattığını açıklamıştı. Buna göre Gatik'in araçları, Bentonville'deki iki millik bir rota boyunca bir depodan küçük mağazalara ürünleri taşıyor. Her araç, direksiyon başında insan destek operatörleri ile gün ışığında günde 10 adede kadar taşıma gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.