Eğitim teknolojileri girişimi Byju’s, 200 milyon dolar yatırım aldı

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise Byju’s, 200 milyon dolar ek yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ABD merkezli yatırım firmaları olan BlackRock ve T. Rowe Price'tan geldi.
Eğitim teknolojileri girişimi Byju’s, 200 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'da online eğitim platformu olarak hizmet veren Byju’s girişiminin 400 milyon dolarlık yeni tur yatırım için görüşmelere başladığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Eylül ayında ise Silver Lake Partners, General Atlantic, Owl Ventures ve Tiger Global'dan 500 milyon dolar yatırım alan girişim, yeni bir haberle karşımıza çıktı.

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise Byju’s, 200 milyon dolar ek yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ABD merkezli yatırım firmaları olan BlackRock ve T. Rowe Price'tan geldi. Söz konusu yatırımın yeni bir yatırım turu ile gelmediğini BlackRock ve T. Rowe Price'ın geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen tura katıldıklarını da ekleyelim.

Kısa zaman içinde oldukça önemli yatırım haberleri ile karşımıza çıkan girişim, 3 ay içinde 700 milyon dolar yatırım almış oldu. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Eylül ayında 500 milyon dolarlık yatırım alan girişimin değerlemesi 11.1 milyar dolara ulaşmıştı. Alınan yeni yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 12 milyar dolara ulaştı.

200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Byju’s girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 2,3 milyar dolar oldu. Byju’s kurucusu Byju Raveendran yaptığı açıklamalarda henüz net bir tarih olmasa da ilerleyen dönemlerde halka arz gerçekleştirmeyi planladıklarını da açıkladı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Tiger Global Management'tan 200 milyon dolar yatırım alan girişimin değerlemesi 8 milyar dolara ulaşmıştı. Kısacası pandemi döneminde de büyümeye ve yatırımlar almaya devam eden Byju’s girişiminin değerlemesi yaklaşık 1 yıl içinde 4 milyar dolar artmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.