BuzzFeed, HuffPost'u satın almaya hazırlanıyor

BuzzFeed kurucu ve CEO'su Jonah Peretti, 2005'te kurduğu Huffington Post'a yeniden kavuşuyor. Anlaşmayla birlikte her iki şirketin de yöneticisi Jonah Peretti olacak.
BuzzFeed, HuffPost'u satın almaya hazırlanıyor

Viral içerik üretimi anlayışını hayatımıza sokan BuzzFeed, Arianna Huffington, Kenneth Lerer ve Jonah Peretti tarafından kurulan haber sitesi HuffPost'u satın almaya hazırlanıyor. Bu noktada bir zamanlar Huffington Post'un ortaklarından olan Jonah Peretti'nin aynı zamanda BuzzFeed'in kurucu ve CEO'su olduğunu belirtelim. Peretti, 2011 yılında, AOL'in Huffington Post'u 315 milyon dolara satın almasıyla şirketten ayrılmıştı.

2015'te AOL'in 4.4 milyar dolar Verizon'a satılmasıyla, HuffPost Verizon'ın varlıkları arasına katıldı. Verizon Communications Inc'in birimlerinden biri olan Verizon Media, HuffPost'taki hissesini BuzzFeed'e satacağını bugün duyurdu. Şu an için anlaşmanın detayları henüz açıklanmamış olsa da, Verizon Media'nın BuzzFeed ile yapacağı anlaşmanın ardından azınlık hissedar olarak konumlanacağını belirtelim. 

Bununla birlikte şirketler, yaptıkları açıklamada, Verizon Media ve BuzzFeed'in birbirlerinin platformlarında içerik yayınlayacağını, para kazanma fırsatlarını keşfedeceğini ve ortaya çıkan reklam biçimlerinden yararlanacağını söyledi.

BuzzFeed'in kurucu ve CEO'su Jonah Peretti yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Verizon Media ile ortaklığımız ve birbirimizin mülkleri arasında içerik sendikasyonu, yenilikçi reklam ürünleri ve ticaretin geleceği üzerinde iş birliği yapmanın ve Verizon Media Immersive'ın gücünden ve yaratıcılığından yararlanmanın getireceği karşılıklı faydalardan dolayı heyecan duyuyoruz,"

Kurucu ortaklarından Arianna Huffington'ın Huffington Post'tan ayrılmasıyla, yayına "HuffPost" ismini kazandıran kişinin Jonah Peretti olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Verizon Media Baş Yöneticisi Guru Gowrappan ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Verizon Media’nın stratejisi, son iki yılda temel güçlü yönlerimiz olan reklamlar, ticaret, içerik ve aboneliklere odaklanmak için gelişti. Güvenilir bir ağ üzerine kurulu, tüketiciler ve reklamverenler için uçtan uca bir deneyim sunan bir güç merkezi ekosistemi oluşturduk. BuzzFeed ile iş ortaklığı, yol haritamızı tamamlarken aynı zamanda dönüşümümüzü ve büyümemizi hızlandırıyor. "

Anlaşmayla birlikte her iki şirketin de yöneticisi Jonah Peretti olacak. Bu esnada BuzzFeed, HuffPost için yeni Baş yazar ve yayın yönetmenini aramaya devam edecek.

Geleneksel basın yerini dijital medya ve bloglara bırakırken, dijital basının hızlı büyümesi, gelirlerini arttırma konusundaki zorlukları da beraberinde getirdi. Özellike Google ve Facebook AMP sistemlerinin komisyon ve gelir paylaşımındaki problemleri de bunlardan biri. 

Bazı online medya kuruluşları abonelik ve e-ticaret modelleriyle gelirlerini artırmaya devam ederken, bazı medya kuruluşları da birleşmelerle büyümeye devam ediyor. Geçen yıl Vice Media'nın Refinery29'u, Vox Media'nın New York Media'yı ve GroupNine Media Inc.'ın PopSugar'ı satın alması buna örnek gösterilebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.