TiDB'nin arkasındaki açık kaynak geliştirici PingCAP, 270 milyon dolar yatırım aldı

NewSQL veritabanı TiDB ile tanınan açık kaynaklı yazılım geliştiricisi PingCAP, GGV Capital, Access Technology Ventures, Anatole Investment, Jeneration Capital ve 5Y Capital tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı.
TiDB'nin arkasındaki açık kaynak geliştirici PingCAP, 270 milyon dolar yatırım aldı

NewSQL veritabanı TiDB ile tanınan açık kaynaklı yazılım geliştiricisi PingCAP, GGV Capital, Access Technology Ventures, Anatole Investment, Jeneration Capital ve 5Y Capital tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Coatue, Bertelsmann Asia Investment Fund, FutureX Capital, Kunlun Capital, Trustbridge Partners, Matrix Partners China ve Yunqi Partners da katıldı.

Yeni yatırımla beraber aldığı toplam yatırımı 341,6 milyon dolara yükselten PingCAP'in son turu, Eylül 2018'de gerçekleşen 50 milyon dolarlık C Serisi idi.

TiDB, giderek daha fazla miktarda veriyi işlemesi gereken ödeme ve e-ticaret hizmetleri dahil olmak üzere hızlı büyüyen şirketleri hedefliyor. PingCAP, TiDB'nin dünya çapında yaklaşık 1500 şirket tarafından benimsendiğini söylüyor. Bu şirketler arasında Square, PayPay, Shopee, Dailymotion, BookMyShow gibi isimler bulunuyor. TiDB, aynı veritabanında online işlemsel işleme (OLTP) ve online analitik işlemeyi (OLAP) yönetiyor. PingCAP, diğer dağıtılmış veritabanlarından daha hızlı gerçek zamanlı analitik sonuç veriyor.

Haziran ayında PingCAP, Amazon Web Services ve Google Cloud'da tam olarak yönetime olanak sağlayan "TiDB as a Service" olarak tanımladığı TiDB Cloud'u piyasaya sürdü. Şirket aldığı 270 milyon dolarlık yeni yatırımla daha fazla platformu hayata geçirmeyi ve yatırımın bir kısmını TiDB Cloud'un global kullanıcı tabanını artırmak için kullanılacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.