Lil Nas X'in Roblox konseri, 33 milyon kişi tarafından izlendi

Konser veremedikleri için gelir elde etme konusunda sıkıntılar yaşayan müzisyenler, bu süreçte çareyi online konserlerde ve canlı yayınlarda bulmaya başladı. Ancak pandemi süreci, online konserleri bile farklılaştırmaya devam ediyor.
Lil Nas X'in Roblox konseri, 33 milyon kişi tarafından izlendi

Corona virüs salgını, dünyayı eylül ayından, ülkemizi ise açıklanan verilere göre mart ayından beri etkilemeye devam ediyor. Bu süreç, birçok alanda hayatımızın değişmesine neden olmuş olsa da salgından en çok etkilenen gruplardan biri hiç şüphesiz müzisyenler. Konser veremedikleri için gelir elde etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan müzisyenler, bu süreçte çareyi online konserlerde ve canlı yayınlarda bulmaya başladı. Ancak pandemi süreci, online konserleri bile farklılaştırmaya devam ediyor.

İlk olarak sürecin başında diyebileceğimiz nisan ayında Fortnite, platformu içinde düzenlediği yeni bir online konser ile kendi rekorunu kırmıştı. ABD'li rapçi Travis Scott'ın konseri 12,3 milyon kişi tarafından izlenmişti. Şimdiyse Fortnite'ın, dolayısıyla Epic Games'in bu rekoru, Roblox tarafından kırıldı. Zira Lil Nas X'in Roblox konseri, 33 milyon kişi tarafından izlendi. Lil Nas X, konserle ilgili olarak normal bir canlı yayın yapmak istemediğini; çünkü şu anda herkesin yaptığı şeyin bu olduğunu ve gerçekten insanların beklemeyeceği özel bir şey yaratmak istediğini söylemişti. 

Halka arza hazırlanan Roblox, sanal konserleri, oyuncularına eğlenme şansı vermenin ve ağırlıklı olarak genç oyuncular yaşlandıkça oyundan kopmamasının yeni bir yolu olarak görüyor. Lil Nas X'in de böyle bir süreci başlatmak için büyük bir sanatçı olduğunu söyleyebiliriz; ancak sanatçının başarısı Roblox'un müzik için yeni bir alan olabileceğini düşünmekte de haklı olduğunu gösteriyor.

Pandemiden önce, 2019 yılının şubat ayında da Fortnite'ta Marshmello konseri gerçekleşmişti. İlerleyen süreçte bu konserlerle daha sık karşılacağız gibi görünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.