Görsel zeka özelinde yapay zeka girişimi Chooch AI, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sunduğu yapay zeka desteği sayesinde eşyaların hızlı bir şekilde tespit edilmesini ve etiketlenmesini sağlayan Chooch AI, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. 
Görsel zeka özelinde yapay zeka girişimi Chooch AI, 20 milyon dolar yatırım aldı

Emrah Gültekin ve Hakan Gültekin tarafından 2015 yılında San Francisco'da kurulan bir girişim olan Chooch AI, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Sunduğu yapay zeka desteği sayesinde eşyaların hızlı bir şekilde tespit edilmesini ve etiketlenmesini sağlayan Chooch AI, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. 

Paylaşılan bilgilere göre 20 milyon dolarlık yatırım turu Vickers Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. A serisi yatırım turuna Vickers Venture Partners'ın yanı sıra yatırım turuna 212, Streamlined Ventures, Alumni Ventures Group ve Waterman Ventures da katıldı.

Alınan 20 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Chooch AI girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 25,8 milyon dolara ulaştı. İnsanlarda yer alan görsel zekayı taklit ederek makinelere aktarmak için yola çıkan girişim, makinelere görsel zeka özellikleri kazandırıyor.

Chooch AI'ın paylaştığı bilgilere göre alınan yeni yatırım stratejik mühendislik takımının oluşturulması, veri bilimcilerinin ekibe katılması ve küresel bir satış gücü oluşturmak için kullanılacak.

Kısacası makineler Chooch AI'ın geliştirdiği teknoloji sayesinde görsel verilerden çıkarım yaparak eşyaları, hareketleri, çeşitli durumları ve süreçleri anlayabiliyor. Toplamda 22 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Chooch AI'ın çalışanları ABD, Hindistan ve Türkiye'de yer alıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Chooch AI'ın şu an için 18 kurumsal müşterisi de bulunuyor. Son olarak Chooch.AI kurucu ortağı ve CEO'su Emrah Gültekin'in geçtiğimiz Ekim ayında düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2020 etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.