Finansal servislerde influencer paylaşımlarının etkisi

Son dönemlerde banka ve fintech'lerin de influencer paylaşımlarını görmekteyiz. Genç kitleye ulaşmak için efektif bir yol olan sosyal mecralar, bankacılık ürünleri için de doğru bir alternatif mi?
Finansal servislerde influencer paylaşımlarının etkisi

Giyim, ayakkabı, kişisel bakım gibi kategorilerde birçok markanın çalıştığı, online perakendecilerin de kullandığı influencer pazarlamasıyla etkileşim tüketici ürünlerini aşarak ABD seçimlerinde adayların kampanya taktiklerinden biri ya da banka ve fintech'lerin özellikle genç kitleye ulaşmak için kullandığı bir araç da olmaya başladı.

Influencer pazarlamasına ayrılan bütçenin global ölçekte bazı tahminlere göre bu sene sonunda 10 milyar $'ı geçmesi düşünülmekte - 2017'de harcanan bütçenin 1,5 milyar $ seviyesinde olduğunu düşündüğümüzde neredeyse 3 senede 10 katına çıkan bir pazarlama bütçesinden bahsetmekteyiz. Peki neden markalar ve şirketler pazarlama bütçelerinde influencer'lara daha çok yer ayırmakta? Standart TV yayınları ya da internet reklamları ile ulaşılamayan ve büyüten bir kitleden bahsettiğimiz son dönemlerde, bu kitlenin günlük medya tüketimi alışkanlıklarına göre bir pazarlama planı yapılması kaçınılmaz. Sponsorlu influencer içerikleri, sosyal medya feed'lerine konan linkler ya da YouTube reklamları hem Millennial hem de Gen Z'ye ulaşmak için markaların daha sıklıkla kullandığı yollardan olmaya başladı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.