Voi scooterları kaldırımları ve yayaları tespit edebilecek

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan elektrikli scooter kiralama girişimi Voi, yapay zeka teknolojisini scooterlarına entegre edecek. 
Voi scooterları kaldırımları ve yayaları tespit edebilecek

Geçtiğimiz Mayıs ayında BlaBlaCar'ın elektrikli scooterlar için İsveç merkezli Voi Technology girişimi ile iş birliğine gittiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan elektrikli scooter kiralama girişimi Voi, yapay zeka teknolojisini scooterlarına entegre edecek. 

Paylaşılan bilgilere göre geliştirilen yapay zeka teknolojisi sayesinde elektrikli scooter modelleri yollarda yer alan yaya ve kaldırımları tespit edebilecek. Söz konusu yaya ve kaldırımların yapay zeka ile tespit edilmesi ile birlikte olası kaza senaryolarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yaya ve kaldırımları tespit etmek için yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışan Dublin merkezli Luna girişimi ile iş birliğine giden Voi Technology, bu teknolojiyi kullanacak olan scooterlarına çeşitli kamera ve sensörler de ekledi. Sadece yaya ve kaldırımları tespit etmekle kalmayacak olan yapay zeka teknolojisi hangi yol üzerinde gittiğini de anlayabilecek.

Örneğin bisiklet yolunu kullanırsanız Voi scooterları yapay zeka teknolojisi ve üzerindeki sensörler sayesinde bunu tespit edebilecek. Voi ve Luna iş birliği ile geliştirilen yaya ve kaldırımları tespit edebilen scooterların test süreci bu hafta içinde başlayacak.

Şu an için sadece İngiltere'nin Northampton şehrinde başlayacak olan test süreci, paylaşılan bilgilere göre 1 yıl boyunca devam edecek. Test sürecinin başarılı olması halinde söz konusu teknolojinin Voi'nin hizmet verdiği diğer bölgelerde de kullanıma sunulması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.