Abonelik bazlı yemek paketleri önümüzdeki dönemde daha çok ilgi çekebilir

Yemek hazırlama, aylık meyve - sebze paketleri ya da atıştırmalıkların penetrasyonu Avrupa'da yaklaşık %30'larda. Türkiye'de de yavaş yavaş oyuncuları görülen bu segmentler önümüzdeki dönemler için müşterilere yeni içerikler sağlayabilir.
Abonelik bazlı yemek paketleri önümüzdeki dönemde daha çok ilgi çekebilir

Online yemek, market alışverişi, hızlı teslimat seçenekleri gibi eve sipariş alışkanlıkları her geçen gün daha çok yaygınlaşmakta. Önümüzdeki dönemde daha çok kişinin kullanması beklenen bu servislerle birlikte taze ürünlerin eve teslimatı, organik tarım ürünleri ya da sağlıklı beslenmeye yönelik yeni trendleri müşterilere ulaştıran uygulama ve girişimlerin daha çok görülmesi bekleniyor. 

Avrupa'da yaklaşık 10 kişiden 3'ünde en az bir adet bulunan yemek hazırlama, kahve ya da atıştırmalık üyeliklerinin önümüzdeki dönemde daha sık rastlanacağı düşünülmekte. Türkiye'de bu kadar spesifik üyelikler ya da paketler henüz çok yaygın olmasa da yemek hazırlama kitlerinin artması diğer kategorilerdeki üyelikleri de artırabilir. Sağlıklı içecekler konusunda üyeliğe dayalı ürünler, düzenli hazır yemek siparişi uygulamaları gibi konularda belli bir pazarı ve kitlesi bulunan Türk tüketicisi için organik, sürdürülebilir tarım ya da sağlıklı olarak adlandırılan ürün paketleri için bir fırsattan bahsetmek mümkün. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.