Eren Bali'nin girişimi Carbon Health 100 milyon dolar yatırım aldı

Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Carbon Health'in önceki yatırımcılarından Brookfield Technology Partners, DCVC ve Builders VC katılım gösterdi. 
Eren Bali'nin girişimi Carbon Health 100 milyon dolar yatırım aldı

Eylül ayında COVID-19 testi için 100 adet Pop-Up klinik açmayı hedeflediğini açıklayan Carbon Health, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna girişimin yatırımcılarından Brookfield Technology Partners, DCVC ve Builders VC katılım gösterdi. 

Bu yatırım turu sayesinde Carbon Health ABD'nin 20 farklı bölgesinde hayata geçirmeyi planladığı 100 Pop-Up klinik planını gerçekleştirebilir. COVID-19 testi için San Francisco, Los Angeles, Seattle, Brooklyn ve Manhattan'da pop-up klinikler açan girişim, Otopark alanlarını işletmeler için mekanlara dönüştüren Reef Technologies'den destek almıştı. Softbank destekli Reef Technologies Carbon Health pop-up kliniklerinin hastalara uygun bir şekilde hayata geçmesine yardımcı olmuştu. 

Geçen yıl klinik sayısını 7'den 27'ye çıkaran Carbon Health, 6 farklı eyalette faaliyet gösteriyor. Carbon Health'in Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana sunduğu sanal sağlık hizmetleriyle, hem sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmeye hem de salgının yaygınlaşmasını önlemeye çalıştığını hatırlatalım. 

Pop-up klinik sayısını 100'e ulaştırmayı planlayan Carbon Health, bu sayede test kapasitesini aylık 100 bin hastaya çıkarmayı hedefliyordu. Carbon Health'in pop-up merkezleri, testin yaygınlaştırılmasının yanı sıra aşı çalışmalarında da önemli bir rol oynayabilir.

Dün gündeme bomba gibi düşen Pfizer'in aşı çalışmalarının başarısı, dünyanın her yerinde umutların artmasına sebep oldu. Aşının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi halinde, aşı talebini karşılamak konusunda sağlık merkezlerinin yanı sıra bu Pop-up merkezler de aktif rol oynayabilir. Türk asıllı girişimcilerin COVID-19 ile mücadelede ön saflarda yer alması gurur verici. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.