Sosyal girişim İyilik Paylaş, üç yılda 2 Milyon TL bağış topladı

İyilik Paylaş'ta toplam kampanya sayısı 560'a, toplam bağış 2,040,556 TL'ye ulaştı.
Sosyal girişim İyilik Paylaş, üç yılda 2 Milyon TL bağış topladı

Doğum günü hediyelerini bağışa çeviren sosyal girişim İyilik Paylaş’ı sizlere lk kez 2014’te tanıtmıştık. 2017'de platformuna pek çok yenilik getiren İyilik Paylaş, geçtiğimiz üç yılda 2 Milyon TL bağışın toplanmasını sağladı.  

Bilmeyenler için “İyilik Paylaş”ın doğum gününüzde; seçtiğiniz bir vakıf, dernek ya da STK için bağış toplayabileceğiniz bir sosyal bağış platformu olduğunu hatırlatalım. Aynı şekilde devam etmekte olan kampanyalara tek tıkla destek verebileceğinizi de ekleyelim. 

Şevin Ballıktaş ve Sertaç Taşdelen tarafından kurulan İyilik Paylaş, kar amacı gütmeyen, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan ve her geçen gün büyüyen bir ekipten oluşuyor. Girişimin tek motivasyon kaynağının “iyilik yapmayı kolaylaştırmak”olduğunu söyleyebiliriz. 

Nasıl Çalışıyor? 

Gönüllüler iyilikpaylas.org ​üzerinden kampanya yaratarak doğum günlerini bağışlayıp çevrelerinden hediye yerine, seçtikleri kurum için destek isteyebiliyor ya da devam etmekte olan kampanyalara bağış yapabiliyor. 

Kurucularından Şevin Ballıktaş Türkiye'de sosyal sorumluluğa yeni bir soluk getirmek için kolları sıvadıklarını belirtiyor. Sertaç Taşdelen ise tek tıkla bağış imkanı sunan yeni ödeme sistemi entegrasyonu ile sağladıkları kolaylığa dikkat çekiyor. 

Geçtiğimiz üç yılda 2 Milyon TL bağışın toplanmasına vesile olan platform ile aralarında ünlü isimlerin ve iş insanlarının da olduğu yüzlerce isim kampanya oluşturuldu.

Bağış rakamları 

Toplam kampanya sayısı: 560
Toplam bağış:2,040,556.27 TL

Toplam bağış miktarına, bağlantıya tıklayarak erişebileceğinizi belirtelim. 

Platformda, İzmir depreminin ardından İzmir için birçok bağış kampanyası başlatıldığını belirtelim. Ev ihtiyacı doğan depremzedeler için İzmir Büyükşehir Belediye’sinin açtığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ dayanışma kampanyasını desteklemek için açılan kampanyalar ile yarım milyona yakın bağış toplandı. Meriç Keskin’in kampanyası 24 saatten kısa sürede 429 bin TL’ye ulaştı.

En yüksek bağış toplayan isimler:

  • 429 bin TL - Meriç Keskin (influencer), #birkirabiryuva kampanyası
  • 103 bin TL - Meriç Keskin (influencer), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • 88 bin TL - Danla Biliç (influencer), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı
  • 95 bin TL - Sercan Gençoğlu (iş insanı), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği
  • 65 bin TL - Pınar Altuğ (oyuncu), Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.