iyilikpaylas.org: Doğum günü hediyelerini bağışa çeviren sosyal girişim

iyilikpaylas.org: Doğum günü hediyelerini bağışa çeviren sosyal girişim

Türkiye’de internetten bağış toplama işi regülasyonlardan kurtulmuş durumda ve bu durumu avantaja çeviren girişimlerin sayısı giderek artıyor. iyilikpaylas.org da bu durumu faydalı bir amaçla kullanan girişimlerden ve doğum gününüzde hediye yerine sivil toplum kuruluşları için destek toplamanıza aracılık ediyor.

İyilik Paylaş’ı ilk kez 2014’te kitleleri harekete geçirmek isteyen sosyal bağış girişimi olarak tanıtmıştık. O tarihte iyilikpesinde.org adresinde online bağış toplama hizmeti sunmayan girişimdi. Şimdiyse Fonzip entregrasyonu sayesinde üye bile olmadan kredi kartıyla bağış yapmanızı sağlıyor. Kampanyası başlatma noktasında da sadece doğum günlerine odaklanarak net bir teklif sunuyor.

7 farklı STK için anında bağış kampanyası başlatabilirsiniz

Doğum gününüzde hediye kabul etmek yerine sivil toplum kuruluşlarına destek toplamak isterseniz hemen iyilikpaylas.org’a kayıt olup çevresiyle paylaşmanız mümkün. Kampanya başlatmak için kampanya hedefini belirlemeniz ve 7 farklı STK'dan birini seçmeniz gerekiyor. Bağış kampanyalarına destek olmak isteyenlerse siteye üye olmadan direkt kredi/banka kartlarıyla bağış yapabiliyor.

Bugüne kadar 120 bin TL bağış topladı

2014’ten bu yana 26 farklı kampanya ile 120 bin TL toplayan İyilik Paylaş, kar amacı gütmeyen, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan bir sosyal girişim. Yapılan bağışlardan herhangi bir komisyon almıyor ve Fonzip altyapısıyla direkt STK’lara yönlendiriyor. Sertaç Taşdelen ve Şevin Ballıktaş tarafından kurulan girişim, tek tıkla bağış kolaylığıyla insanların faydalı bir amaca hizmet etmesini kolaylaştırıyor.

Eğer siz de doğum gününde hediye almanın gerekli olmadığına inanıyorsanız doğum gününüz gelmeden iyilikpaylas.org’a girerek bir kampanya açmayı denemelisiniz. Böylece yakınlarınızı ‘ne hediye alsam’ derdinden de kurtarmış olacağınıza şüpheniz olmasın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.