Vimeo, GIC ve Thrive Capital'dan 150 milyon dolar yatırım aldı

2004 yılında Jake Lodwick ve Zach Klein tarafından kurulan Vimeo'nun aldığı yeni yatırım platformun çatı şirketi olan IAC/InterActive Corp'un 3. çeyrek finansal sonuçları ile birlikte açıklandı.
Vimeo, GIC ve Thrive Capital'dan 150 milyon dolar yatırım aldı

YouTube'un en önemli rakiplerinden olan Vimeo'nun kısa formatta video oluşturma uygulaması Magisto'yu satın aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Vimeo, yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Vimeo, 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı. 2004 yılında Jake Lodwick ve Zach Klein tarafından kurulan Vimeo'nun aldığı yeni yatırım platformun çatı şirketi olan IAC / InterActive Corp'un 3. çeyrek finansal sonuçları ile birlikte açıklandı. Hatırlatmak gerekirse IAC, Vimeo'yu 2006 yılında satın almıştı.

Paylaşılan bilgilere göre 150 milyon dolarlık yatırım Thrive Capital ve Singapur'un devlet destekli yatırım fonu GIC tarafından yapıldı. Alınan 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Vimeo'nun şirket değerlemesi 2,75 milyar dolar seviyelerine kadar da çıktı.

Yıllardır YouTube diğer video odaklı platformlar ile rekabet halinde olan Vimeo, şirket ve kurumlara çeşiti video araçları da satıyor. IAC'nin 3. çeyrek finansal sonuçları ile birlikte Vimeo'nun güncel verileri de açıklandı.

Paylaşılan bilgilere göre Vimeo şu an için 1,5 milyon ücretli kullanıcıya ve 3 bin 500 kurumsal kullanıcıya sahip. Vimeo'nun kurumsal kullanıcıları arasında Amazon, Starbucks, Deloitte, Zendesk, Rite Aid ve Siemens gibi önemli isimler olduğunu da ekleyelim. Vimeo, yılın 3. çeyreğinde 75,1 milyon dolar gelir elde etti. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında bu konuda yüzde 44 oranında artış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.