Peak'i ve Gram Games'i bünyesine katan Zynga, yılın 3. finansal çeyreğinde 503 milyon dolar gelir elde etti

503 milyon dolarlık gelirin rekor anlamı taşıdığını ve bir önceki yılın 3. çeyreği ile kıyasladığımızda gelirin yüzde 46 oranında artığını da ekleyelim
Peak'i ve Gram Games'i bünyesine katan Zynga, yılın 3. finansal çeyreğinde 503 milyon dolar gelir elde etti

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın alan Zynga'nın yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın aldığını Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Zynga, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre Zynga, yılın 3. çeyreğinde 503 milyon dolar gelir elde etti. 503 milyon dolarlık gelirin rekor anlamı taşıdığının ve bir önceki yılın 3. çeyreği ile kıyasladığımızda gelirin yüzde 46 oranında arttığını da ekleyelim. 3. finansal çeyrekte rekor gelir artışının en önemli nedenlerinden biri ise Zynga'nın yaptığı satın almalar. 

Satın almalar ile Zynga bünyesine geçen Empires & Puzzles (Small Giant Games), Merge Magic - Merge Dragons (Gram Games) ve Toon Blast - Toy Blast (Peak) oyunları rekor gelir elde edilmesinde büyük paylara sahip.

Paylaşılan bir diğer bilgi ise kullanıcılar ile ilgili oldu. Açıklanan 3. çeyrek sonuçlarına göre Zynga'nın günlük aktif mobil kullanıcısı 31 milyona, aylık aktif kullanıcısı ise 83 milyona ulaştı. Günlük ve aylık aktif kullanıcı sayıları ile ilgili verilerin son 6 yıl içindeki en iyi veriler olduğunu da ekleyelim. 

Şirket 3. çeyrek için rekor oranda gelir etmiş olsa da zarar etmeye devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre Zynga, 3. çeyrekte 122 milyon dolar zarar etti. Karşılaştırmak gerekirse şirket, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 230 milyon dolar kar elde etmişti. 

Finansal çeyrek sonuçlarının açıklanması ile birlikte Zynga hisselerinin değerinin düştüğünü de ekleyelim. 3. çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Zynga hisseleri yüzde 4 oranında değer kaybederek 9,46 dolara geriledi.  Şirket tarafından paylaşılan bir diğer konu ise yılın 4. finansal çeyreğine dair tahminler oldu. Zynga, yılın 3. finansal çeyreğinde gelirini yüzde 55 oranında artarak 570 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.