Apple Watch, Spotify için bağımsız akış desteği sunmaya başladı

Bu özellik sayesinde, iPhone ve Mac cihazlarınızdan uzaktayken de Spotify uygulamasını kontrol etmek mümkün hale getirildi.
Apple Watch, Spotify için bağımsız akış desteği sunmaya başladı

Dijital müzik streaming platformu Spotify'ın Apple Watch uygulamasında bağımsız akış desteği sunmaya başladığı doğrulandı. Eylül ayında da testleri gerçekleşen özellik, Spotify'ın Apple Watch uygulamasını piyasaya sürmesinden yaklaşık iki yıl sonra aktif edildi. Bağımsız akış desteği ile kullanıcılar, iPhone'larına bağlanmaya gerek kalmadan bir Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla veya hücresel ağ üzerinden Spotify'da müzik veya podcast'leri dinleyebilecekler.

Bağımsız akış için destek eksikliği, Spotify'ın çekirdek müşterilerinden oluşan bir grup için uzun zamandır problem teşkil ediyordu. Örneğin; spor yapanlar telefonlarını evde bırakmak istediklerinde, ancak Apple Watch'larından Spotify ile müzik dinlemeyi tercih ettiklerinden bu eksiklik yüzünden isteklerini gerçekleştiremiyorlardı. Şu anda bu sorun çözüme kavuşmuş gibi duruyor. Bağımsız akış özelliği ile Spotify kullanıcıları, Apple Watch ile doğrudan Bluetooth kulaklıklarına veya AirPod'larına müzik aktarabiliyorlar. Ancak uygulamada bu seçenek, bazı kullanıcılar için hala bir beta etiketi ile işaretli şekilde duruyor. 

Spotify, Apple Watch'ta bağımsız bir akış deneyimi sunan ilk müzik hizmeti değil. Apple'ın kendi Apple Music hizmetine ek olarak Pandora da geçtiğimiz şubat ayında bağımsız akış desteği sunmaya başlamıştı. 

Spotify, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı; ancak bir Spotify sözcüsü kullanıcıların istedikleri yerde ve istedikleri zaman Spotify'ı dinlemelerini sağlayan deneyimler geliştirmeye odaklandıklarını; test döneminden sonra, şimdi Apple Watch'ta Spotify için akış yeteneklerini kullanıma sunduklarını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.