Alibaba’nın finansal ödeme şirketi Ant Group'un halka arzı askıya alındı

Ant Group'un halka arzı fintech regülasyonunda yapılan değişikliklerle ilgili önemli sorunların tespit edilmesi nedeniyle askıya alındı. Şirketin bu halka arz ile 200 milyar dolar değerlemeye ulaşması bekleniyordu.
Alibaba’nın finansal ödeme şirketi Ant Group'un halka arzı askıya alındı

Temmuz ayında sizlere Jack Ma tarafından kurulan Ant Group'un, 200 milyar dolar değerleme ile halka arza hazırlandığını aktarmıştık. Bugün Alibaba CEO’su Jack Ma, Ant Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Eric Jing ve CEO’su Simun Hu'nun, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından Ant Group’un halka arzı askıya alındı. 

Halka arzın geçici olarak durdurulmasının sebebi, fintech regülasyonunda yapılan değişikliklerle ilgili önemli sorunların tespit edilmesi. Ortaya çıkan bu durumun, şirketin halka arzı için gerekli koşulları sağlamayabileceği belirtiliyor. 

Bu noktada Ant Group'un hem Shanghai hem de Hong Kong'da halka arz gerçekleştirmeyi planladığını hatırlatalım. Ant Group’un Şanghay borsasındaki teknoloji hisselerinin işlem gördüğü STAR piyasasında halka arzı ertelenirken, şirket, Hong Kong’ta da halka arzı askıya aldı. 

Verilen kararın ve yapılan görüşmenin ardından Ant Group’un sermaye artırımı yöntemlerinde değişikliğe gitmesi bekleniyor. Bununla birlikte; şirketin faaliyetlerini ülke çapında sürdürebilmesi için yeniden lisans başvurusu yapması gerektiğini de belirtelim. 

Halka arzın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Alibaba yaptığı açıklamada Ant Group'u desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Aynı şekilde şirket, yeni regülasyonlara proaktif bir şekilde uyum sağlayacağını da açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.