Kadın girişimcilere odaklanan fintech Lucy, 365 bin dolar yatırım aldı

Kadın girişimcileri destekleyen bir fintech şirketi olan Lucy, tamamı kadınlardan oluşan erken aşama yatırım turunda, 500 bin Singapur doları, yani ortalama 365 bin ABD doları yatırım aldığını açıkladı.
Kadın girişimcilere odaklanan fintech Lucy, 365 bin dolar yatırım aldı

Kadın girişimcileri destekleyen bir fintech şirketi olan Lucy, tamamı kadınlardan oluşan erken aşama yatırım turunda, 500 bin Singapur doları, yani ortalama 365 bin ABD doları yatırım aldığını açıkladı. Yeni yatırımla beraber girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 1 milyon Singapur dolarını aşmış oldu.

Lucy'ye yatırım yapan 18 kadın girişimci, İngiltere, ABD, Singapur, Somali, Meksika, Hindistan, Endonezya, Hong Kong, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Vietnam ve Almanya olmak üzere farklı ülkelerden geliyor. Henüz lansmanı gerçekleşmeyen girişim, Singapur'da 2021 başında yayına alınacak.

Lucy, makine öğrenimi ve veri analizinden yararlanarak, uygulamasının müşterilerini gerçekten tanıyacağını iddia ediyor. Bu yetenek, bağışçıların ve yatırımcıların hibe ve kredileri dağıtmasına ve izlemesine; kadın girişimcilerin işlerini başlatmak ve büyütmek için ihtiyaç duydukları finansal çözümlere kaydolmalarına ve bunlara erişmenin kolay bir yolunu bulmalarına yardımcı olacak gibi görünüyor. Lucy'nin hizmetleri, saklama ve birikimden havale ve krediye kadar geniş bir yelpazede yer alacak.

Uluslararası Ticaret Merkezi'nden yapılan araştırmaya atıfta bulunan şirket, Covid-19'un erkeklerin liderliğindeki şirketlerin yüzde 52'sine kıyasla kadınların liderliğindeki firmaların yüzde 64'ünü güçlü bir şekilde etkilediğini kaydetti. Benzer şekilde Dünya Bankası, kadınlara ait KOBİ'lerin, erkeklerin sahip olduğu KOBİ'lere göre işlerini kapatma olasılıklarının yüzde 6 daha fazla olduğunu bildirdi. 

Lucy kurucusu ve CEO'su Debbie Watkins, cinsiyet uçurumunun daha da genişlemesini önlemek için artık her zamankinden daha fazla ilgili ve uygun fiyatlı finansal hizmetlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.