Giyilebilir teknoloji ürünleri geliştiren Silentmode, 1 milyon dolar yatırım aldı

Fitness ve mental sağlığınıza odaklanan giyilebilir ürünler geliştirmek için yola çıkan Silentmode, 2016 yılında kuruldu.
Giyilebilir teknoloji ürünleri geliştiren Silentmode, 1 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı saatler ve bileklikler ile hayatımızın önemli bir parçası haline gelen giyilebilir cihazlar her geçen gün popülerliklerini artırmaya devam ettiriyor. Fitness ve mental sağlığınıza odaklanan giyilebilir ürünler geliştirmek için yola çıkan Silentmode, 2016 yılında kuruldu.

Bradley Dowding - Young ve Jens Nielsen tarafından kurulan girişim, ürettiği giyilebilir cihazlar ile kullanıcılarının stres seviyelerini düşürmeye odaklanıyor. Powermask isimli bir ürüne sahip olan Silentmode, bu ürün ile nefes alma egzersizleri ve ses terapisi gibi özellikler sunuyor.

Powermask kullanıcıları nefes alma egzersizleri ve ses terapisi sayesinde kalp atış hızlarını iyileştirebiliyor ve yüksek tansiyonu düşürebiliyor. M-L ve L-XL olmak üzere iki boyut seçeneğine sahip olan Powermask ürününün fiyatı ise 179 dolar.

Bugün bir yatırım haberi ile de karşımıza çıkan girişim, 1 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Silentmode tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu 1 milyon dolarlık yatırım SAVEarth fund, Brinc ve melek yatırımcılardan geldi. Alınan yatırım ile birlikte Silentmode'un bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 2 milyon doların üzerine çıktığını da ekleyelim. 

Yatırım turu ile birlikte bugün yeni mobil uygulamasını da tanıtan Silentmode, Breathonics isimli uygulama ile kullanıcısının gerçek zamanlı biyolojik verilerini oyunlaştırıyor. Breathonics uygulaması iOS platformu ve Apple Watch modelleri ile entegre bir şekilde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.