Dijital servislerin kullanımının artmasıyla fintech'lerin de regülasyonlara uyumunun hızlanması bekleniyor

Salgınla birlikte artan dijital bankacılıkta faaliyet gösteren fintech'lerin regülasyon ve uyum konularında daha hızlı aksiyon alması bekleniyor.
Dijital servislerin kullanımının artmasıyla fintech'lerin de regülasyonlara uyumunun hızlanması bekleniyor

Salgının başından bu yana merkez bankaları ve diğer finansal regülatörlerin neredeyse yarısı fintech konusundaki çalışmalarını hızlandırdı. World Bank ve Cambridge Centre for Alternative Finance tarafından yapılan bir araştırmadan çıkan bu veriye göre dijital bankacılık çerçevelerini yenilemek başta olmak üzere her geçen gün büyüyen sektörde uygulamaları geliştirmek üzere daha yoğun çalışmaya başlamış görünüyor. 

Açık bankacılığın Türkiye'de de regülasyonlarının yapılmakta olduğu son dönemde salgınla öne çıkan dijitale yönelim global çapta da online varlığa daha uzak duran merkez bankalarını da etkilemişe benziyor. Uzun süredir riskli görünen, kâr açısından çok sıcak bakılmayan ve bankalar gibi büyük yapılarda sistemlerin değişimini zorlaştırdığı düşünülen dijital uygulamalara artık engelden çok kurtuluş çaresi olarak bakılmakta. Türkiye'de aslında Avrupa ve ABD'deki pazarlara göre çok daha gelişmiş olan online bankacılığın açık bankacılık ile daha da geniş kitlelere yayılacağı kesin. Peki bu durumu globalde hızlandıran gelişmeler neler? 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.