MIT'den Amsterdam kanalları için otonom tekne: Roboat II

Tamamen otonom yani sürücüsüz bir şekilde çalışacak olan Roboat II, Amsterdam kanallarında yolcuların taşınmasını sağlayan bir tekne olarak hizmet veriyor.
MIT'den Amsterdam kanalları için otonom tekne: Roboat II

Massachusetts Institute of Technology üniversitesinin Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) birimi otonom nehir/kanal teknesi olarak kullanıma sunulması hedeflenen Roboat II modeli ile karşımıza çıktı. Tamamen otonom yani sürücüsüz bir şekilde çalışacak olan Roboat II, Amsterdam kanallarında yolcuların taşınmasını sağlayan bir tekne olarak hizmet veriyor.

CSAIL'in sürücüsüz tekno filosuna eklenen en yeni ürün olan Roboat II, MIT Senseable City Lab ve Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) iş birliği ile 5 yıl içinde geliştirildi. Roboat II yapılan testlerde Amsterdam kanallarında 3 saat boyunca sadece 0,17 metre hata ile yol katetti.

Paylaşılan bilgilere göre Roboat II projesi 160'tan fazla kanala sahip olan Amsterdam'da kanallar üzerinden yolcu taşımacılığı yapılması için geliştirildi. 2 metre uzunluğunda olan otonom Roboat II teknesi toplamda 6 kişilik oturma kapasitesine sahip.

İlk Roboat modelleri ile kıyaslandığında Roboat II modelinin eş zamanlı lokasyon takibi ve haritalandırmalar için daha gelişmiş algoritmalara sahip olduğunu da ekleyelim. 4 pervaneye sahip olan ve yön bulmak için Lidar ve GPS gibi teknolojilerden de faydalanan Roboat II sadece 50 kg ağırlığında. Başarılı bir test süreci geçiren Roboat II modelini ilerleyen dönemlerde Amsterdam kanallarında görmek sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.