Çin merkezli e-spor girişimi VSPN, Tencent liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre VSPN (Versus Programming Network), B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Çin merkezli e-spor girişimi VSPN, Tencent liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzün en hızlı büyüyen alanlarından biri olan e-spor hem ülkemizde hem de yurt dışında yeni haberler ile karşımıza çıkıyor. Çin merkezli bir e-spor girişim olan VSPN (Versus Programming Network), yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre VSPN (Versus Programming Network), B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 100 milyon dolarlık yatırım turunun Çin'in ve dünyanın en önemli oyun şirketlerinden biri olan Tencent liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

B serisi yatırım turuna Tencent'in haricinde Tiantu Capital, SIG (Susquehanna International Group) ve Kuaishou da katıdı. Söz konusu yatırımın Çin ve Asya'daki e-spor ekosistemini ve ürünlerini geliştirmesi hedefleniyor. 2016 yılında Şanghay'da kurulan VSPN (Versus Programming Network), Asya'da ilk e-spor konusunda ilk faaliyet gösteren girişimlerden. Şirketin CEO koltuğunda ise Dino Ying oturuyor. 

Sadece online e-spor organizasyonları düzenlemekle kalmayan VSPN, geçtiğimiz Ağustos ayında ilk büyük offline turnuvasını da gerçekleştirdi. Turnuvaların şu an için Corona virüs salgını nedeniyle sıkı önlemler ile gerçekleştirildiğini de ekleyelim.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre VSPN (Versus Programming Network), Çin'deki e-spor organizasyonu pazarının yüzde 70'ine hakim durumda. Son olarak VSPN'in bugüne kadar toplamda 10 bini aşkın yarışma düzenlediğini de belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.