Chrome OS işletim sistemi, kısa bir süre sonra koyu renk temaya kavuşuyor

Chrome OS işletim sistemi de sonunda karanlık bir moda geçiyor gibi görünüyor. Ancak bu özelliğin şu ana kadar yalnızca deneysel Canary kanalında tespit edildiğinin de altını çizelim.
Chrome OS işletim sistemi, kısa bir süre sonra koyu renk temaya kavuşuyor

İnternet ve uygulama dünyasında, son dönemin en popüler görsel değişikliklerinden biri hiç şüphesiz karanlık mod. Her şirket, her işletim sistemi, uygulama veya web site, kullanıcıları için bir alternatif olarak koyu renk tema özelliğini sunmaya başladı. Android Central'ın haberine göre Chrome OS işletim sistemi de sonunda karanlık bir moda geçiyor gibi görünüyor. Ancak bu özelliğin şu ana kadar yalnızca deneysel Canary kanalında tespit edildiğinin de altını çizelim.

Google geçtiğimiz aylarda Chrome OS için hafif temalar üzerinde çalıştığını söylemişti. Sistem genelindeki özellik hala erken geliştirme aşamasında ve henüz mevcut ürün için resmi olarak hazır değil. Ancak bir Chromebook'unuz varsa ve gelecek özelliği bugün kullanmaya başlamak istiyorsanız Chrome'daki bayraklar (flags) menüsünden şu anda bunu deneyebiliyorsunuz.

Chomebook'unuzda Chrome'u açıp ardından chrome: // flags / # enable-force-dark ve chrome: // flags / # enable-webui-dark-mode satırını kopyaladığınızda her ikisini de açabileceğiniz URL çubuğuna yapıştırmanız yeterli oluyor. 

Özellik tam olarak hazır olmasa ve bazı hataları olmasına rağmen, Chrome tarayıcısında ve bir dizi farklı sistem web uygulamasında çalışıyor. Koyu tema, yalnızca uygulama arka planları için geçerli olmadığı, aynı zamanda diğer UI öğeleri için de geçerli olduğu için oldukça kapsamlı bir özellik gibi görünüyor.

Google, geçtiğimiz birkaç ay içinde Gmail, Google Takvim, Google Fit ve mobil uygulaması için karanlık mod sürümlerini piyasaya sürdü. Hem iOS hem de Android, geçen yıl sistem düzeyinde karanlık modu desteklemeye başladı. Ancak şirketten Chrome OS konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.