Quibi'de yıldızların yer aldığı dizilerin dakikası 100 bin dolara mal oldu

Quibi, para yakmanın girişimler için her zaman olumlu sonuçlanmayacağının canlı kanıtı oldu. Katzenberg: "Ürünün insanlar tarafından daha kolay benimseneceğini düşündük."
Quibi'de yıldızların yer aldığı dizilerin dakikası 100 bin dolara mal oldu

Hollywood kalitesindeki içerikleri 10 dakikadan kısa bölümler halinde sunan Quibi'nin kapanma kararını dün sizlere aktarmıştık. Karantina sürecinde kullanıcıların kısa içerik formatı için ödeme yapmak istememesi Quibi'nin yüksek yapım maliyetlerini karşılamakta zorlanmasına yol açtı. 

Abonelik ve reklam gelir modeliyle ilerleyen girişim, dakikası 100 bin dolara mal olan içerikler üretiyordu. Bundan bir kaç ay önce diğer dijital platformlardan dakikası 100 bin dolara mal olan içeriklerle ayrıştıklarını açıklayan kurucu ortak Jeffrey Katzenberg, ne yazık ki para yakmanın girişimler için her zaman olumlu sonuçlanmayacağının canlı kanıtı oldu. 

Girişimin ilk yılında içeriklere 1.1 milyar dolar harcamayı planladığını da hatırlatalım. Bu bütçe ABD'de genellikle yüksek kaliteli yayınlar ve kablolu TV yapımları için ayrılıyor.

Quibi'nin dijital yayın platformlarının daha kaliteli içeriklerle misyonunu düşündüğümüzde, bütçe planlamasının yanlış olduğunu söyleyemeyiz. Yine de Quibi'nin sadece mobil platform olarak öne çıkması ve en fazla 10 dakika süren içerikler üretmesi izleyici tarafından alınan büyük risklerdi.

Bütçenin bu kadar yukarıda olması, platformun Liam Hemsworth, Chrissy Teigen ve Anna Kendrick gibi isimlerle anlaşmasını da sağladı. Emmy ödüllü yıldızlar, Laurence Fishburne ve Jasmine Cephas Jones'un yer aldığı #FreeRayshawn dakikası 100 bin dolara mal olan yapımlardan biriydi

Şirketi kapatıp, şirket varlıklarını satışa açmadan önce, Quibi'nin satış için farklı teknoloji devleriyle görüştüğünü söyleyelim. Ancak Facebook, Apple ve WarnerMedia Quibi ile ilgilenmedi. 

Pandemi ve kullanıcı alışkanlıkları

Kapanma kararının ardından kurucu ortakların ciddi bir özeleştiri yaptığını da belirtelim. Kurucu ortaklardan Hollywood yapımcısı geçmişiyle dikkat çeken Katzenberg, röportajında şu ifadelere yer verdi: 

Yeni bir ürünümüz vardı. İnsanlardan, ne olduğunu gerçekten anlamadan önce ödeme yapmalarını istedik. Bence insanlar tarafından daha kolay benimseneceğini düşündük.

Girişimin HP ve eBay gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış olan CEO'su Meg Whitman ise Quibi'nin başarısız olma nedenlerini fikrin kendi başına bir yayın platformu olacak kadar güçlü olmaması ve zamanlamanın yanlış olması şeklinde sıraladı

Pandemi sırasında ürünü piayasa sürme koşulları asla hayal edemeyeceğimiz bir şeydi, ancak diğer işletmeler bu benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaştı ve bunu aşmanın yollarını buldu. Biz bunu yapamadık. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.