Flipkart, Aditya Birla Fashion and Retail'ın yüzde 7,8 hissesini 203,8 milyon dolara satın aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Hindistan merkezli Flipkart, yine Hindistan merkezli bir şirket olan Aditya Birla Fashion and Retail'ın hisselerini almak için anlaştığını duyurdu.
Flipkart, Aditya Birla Fashion and Retail'ın yüzde 7,8 hissesini 203,8 milyon dolara satın aldı

Walmart'ın sahibi olduğu Flipkart'ın teslimatları 90 dakika içinde gerçekleştiren hizmeti Flipkart Quick'i test ettiğini sizlere geçtiğimiz aylarda aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Hindistan merkezli Flipkart, yine Hindistan merkezli bir şirket olan Aditya Birla Fashion and Retail'ın hisselerini almak için anlaştığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Aditya Birla Fashion and Retail'ın yüzde 7,8 hissesini satın alacak olan Flipkart, bu anlaşma için 203,8 milyon doları gözden çıkardı. Aditya Birla Fashion and Retail şu an için hisselerinin yüzde 55.13'üne sahip durumda.

Aditya Birla Fashion and Retail'dan bahsetmek gerekirse Hindistan'ın önemli giyim markalarından olan Aditya Birla Fashion and Retail, 3 bini aşkın fiziksel mağazaya sahip durumda. Yapılan partnerlik anlaşması ile birlikte Flipkart'ın platformu içinde Aditya Birla Fashion and Retail'ın ürünlerini satmaya başlayacağını da ekleyelim. 

Yapılan anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Flipkart Group CEO'su Kalyan Krishnamurthy, Flipkart ve Aditya Birla Fashion and Retail'ın ülke genelinde modayı tüketiciler için daha erişilebilir kılmak adına beraber çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

203,8 milyon dolarlık anlaşmanın bu yıl Hindistan'da offline perakende sektörü özelinde yapılan en büyük ikinci anlaşma olduğunu da belirtelim. Yapılan en büyük anlaşma ise Reliance Retail'ın Future Group'un perakende ve toptan satış birimlerini 3,4 milyar dolar satın alması oldu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.