Reliance Retail, Future Group'un perakende ve toptan satış birimlerini 3,4 milyar dolar satın alıyor

Reliance Retail, yine Hindistan merkezli olan Future Group'un perakende, toptan satış ve lojistik depolama birimlerini satın alacak.
Reliance Retail, Future Group'un perakende ve toptan satış birimlerini 3,4 milyar dolar satın alıyor

Amazon'un Reliance Retail'ın yüzde 9,9 hissesini satın almaya hazırlandığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Hindistanlı milyarder Mukesh Ambani tarafından kurulan bir başka servis olan Reliance Retail, Future Group ile satın alma anlaşması yaptığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Reliance Retail, yine Hindistan merkezli olan Future Group'un perakende, toptan satış ve lojistik depolama birimlerini satın alacak. Reliance Retail'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşması için şirketin 3,4 milyar doları gözden çıkardığını da ekleyelim. 

Yapılan satın alma anlaşması Reliance Retail'ın Hindistan'da yer alan fiziksel perakende mağazaların yaklaşık yüzde 33'üne sahip olması konusunda şirkete yardımcı olacak. 

Future Group'ın uzun zamandır zor günler geçirdiği ve büyük miktarlarda borcu olduğunu da hatırlatalım. Future Group kurucusu Kishore Biyani, söz konusu anlaşma ile birlikte hem borçlarını kapatmış hem de exit yapmış olacak. Amazon'un geçtiğimiz yıl Future Group'un küçük bir kısmını satın aldığını da hatırlatalım.

1980'li yıllarda kurulan Future Group, milyonlarca müşterinin yanı sıra 400'ü aşkın şehirde toplamda 1500'ü aşkın mağazaya da sahip durumda. Reliance Industries'e bağlı şirketlerin aldığı yatırımlar ile birlikte Mukesh Ambani'nin Hindistan'ın en zengin insanı konumuna geldiğini da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Reliance Industries'in GSM operatörü olan Jio Platforms, 12 hafta içinde toplamda 15,7 milyar dolar yatırım toplamayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.