Adnan Bali: "Dijitalleşme pandemi deneyiminden sonra asla hız kesmeyecek."

Webrazzi Summit 2020'nin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hem Türkiye İş Bankası hem girişimcilik ekosistemi ile ilgili oldukça önemli bilgiler paylaştı.
Adnan Bali:

Bu yıl Webrazzi Summit'in 21 ve 22 Ekim tarihlerinde online olarak gerçekleşeceğini Haziran ayında, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin Webrazzi Summit 2020'de yer alacağını ise geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.  Beklenen gün geldi çattı ve Webrazzi Summit 2020 tüm hızıyla başladı.

Webrazzi Summit 2020'nin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hem Türkiye İş Bankası hem girişimcilik ekosistemi ile ilgili oldukça önemli bilgiler paylaştı. Corona virüs salgını gibi süreçlerin çalışma biçimi konusunda büyük değişikliklere neden olduğunu belirten Bali, bu süreçte yaşanan değişimlerin kalıcı olacağının da altını çizdi.

Teknoloji ve geleceğe yönelik kaynak ayırma düzeyinin ülkelerin gelecekteki konumlarını belirlemede en önemli etken olduğunu da vurgulayan Bali, pandemi ile birlikte bu durumun daha netleştiğini de paylaştı. Dijital dönüşüm konusunda şirketler arasındaki vizyon farkının daraldığını da aktaran Bali, ülkelerin ise şu an sağlık ve ekonomik riskleri yönetmeye çalıştığını belirtti.

Bütün ülkeler sağlık kapasitelerinin yettiği yere kadar vakalara katlanarak günlük hayatı normalleştirmeye çalıştığını da aktaran Bali, zorlu bir süreç olduğunu fakat geçmişe baktığımızda hiçbir salgının kalıcı olarak devam etmediğini de sözlerine ekledi.

Birkaç yıla sığması gereken değişimin pandemi ile birlikte birkaç ay içinde gerçekleştiğini de aktaran Bali, dijitalleşmenin bu deneyimden sonra asla hız kesmeyeceğini de paylaştı. Şirketlerin daha hızlı ve çevik bir hale geleceğini de dile getiren Bali, özellikle bu durumdan olumlu etkilenen sektörlerdeki dominant oyuncuların rakipleri ile arasındaki farkı açtığını da paylaştı.

Ürün, hizmet ya da bir fikrin ilk çıktığı andan doğrudan kullanıcıya sunulacağı ana kadar olan süreci en çok kısaltabilen firmanın çevik ve başarılı olacağını da aktaran Bali, Türkiye İş Bankası olarak bu dönemi bir fırsat olarak görmeye çalıştıklarını da aktardı.

Softtech Ventures'ın ilk yönetim kurulu

Bu hafta Softtech Ventures'ın ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini de belirten Bali, banka içinden ve grup şirketlerinden de dahil olmak üzere kurum içinden çıkan bütün fikir ve projelerin elemelerden geçip Softtech Ventures'a devredileceğini ve destek alacaklarını da belirtti.

Pandemi nedeniyle ücret kesintisi değil aksine ek ödenek

Evden çalışanlara ücret kesintisi yapmak yerine fiziken iş yerinde bulunanlara ek ödenek sağladıklarını da sözlerine ekleyen Bali, bankacılığın teknoloji konusunda önemli bir mesafe katettiğini ve bugün itibariyle İş Bankası'nın 9 milyonu aşkın aktif dijital müşteriye sahip olduğunu da aktardı.

Online süreçlerle uçtan uca müşteri ediniminin de mümkün hala geldiğini belirten Bali, bankacılıkta dijital kanallara yeni bir kitle geldiğini ve bu yeni kitleye daha basit daha yalın çözümler üretmeleri gerektiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.