Online eğitim platformu LearnUpon, 56 milyon dolar yatırım aldı

Dublin merkezli bir online eğitim platformu olan LearnUpon, 56 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımda tek bir şirketin, Summit Partners'ın adını görüyoruz.
Online eğitim platformu LearnUpon, 56 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 ile birlikte tüm dünyada online eğitim platformlarına olan ilgi arttı. Bu kapsamda Dublin merkezli bir online eğitim platformu olan LearnUpon, 56 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımda tek bir şirketin, Summit Partners'ın adını görüyoruz.

LearnUpon'un CEO'su ve kurucu ortağı Brendan Noud, sermayenin iki alanda kullanılacağını söyledi. Bunlardan ilki veri analitiği gibi alanlarda genişlemeye devam etmek için girişimin mühendislik ve ürün ekiplerine daha fazla kişi eklemek ve müşterilere öğrenme yönetim sistemi aracılığıyla eğitim materyallerinin nasıl kullanıldığına dair daha fazla içgörü sağlamak. İkincisi ise özellikle ABD gibi şu anda hızla büyüdüğü ülkelerde ürünü daha büyük kurumsal müşterilere satmaya yardımcı olacak daha fazla insanı çekmek. Girişimin şu anda 180 çalışanı bulunuyor.

LearnUpon'un halihazırda Booking.com, Twilio, USA Football ve Zendesk dahil olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 1000 müşterisi bulunuyor. Aslında sekiz yaşındaki LearnUpon karlı bir şirketti, ancak şimdiye kadar yalnızca 1,5 milyon dolar yatırım almıştı. 

LearnUpon, testler ve anketler oluşturmak için araçlar sunuyor, ancak kullanıcılar diğer e-öğrenme araçlarıyla oluşturulan içeriği de içe aktarabiliyor. İnsanların öğreteceği ve etkileşim kuracağı platformu sağlamak için Zoom gibi bağlantılar da içe aktarılabiliyor. LearnUpon'da kullanıcılar, canlı veya isteğe bağlı olarak öğrenim veya eğitimi çalıştırabiliyor.

Yeni yatırımla beraber Summit Partners'tan Antony Clavel de LearnUpon Yönetim Kurulu'na katılıyor. Girişim değerlenmesi ise gizli tutuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.