Kasiyersiz ve otonom market teknolojileri geliştiren AiFi, yatırım aldı

Tıpkı Amazon Go gibi kasiyersiz ve otonom bir market ortamı sunma iddiası ile yola çıkan bir girişim olan AiFi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Kasiyersiz ve otonom market teknolojileri geliştiren AiFi, yatırım aldı

Amazon'un kasiyersiz market deneyimi sunan Amazon Go projesinden sizlere daha önce bahsetmiştik. Tıpkı Amazon Go gibi kasiyersiz ve otonom bir market ortamı sunma iddiası ile yola çıkan bir girişim olan AiFi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

AiFi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, Qualcomm Ventures ve eski yatırımcılarından önemli bir yatırım aldı. Ne kadar yatırım yapıldığı paylaşılmasa da AiFi sözcüsünün paylaştığı bilgilere göre şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 30 milyon dolara ulaştı.

Steve Gu ve Ying Zheng tarafından Santa Clara'da kurulan AiFi'nin yatırımcıları arasında Qualcomm Ventures, Cervin Ventures, TransLink Capital ve Plum Alley gibi isimler yer alıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan AiFi kurucu ortağı ve CEO'su Steve Gu, alınan yatırımın otonom market teknolojilerinin geliştirilmesi ve AiFi'nin OASIS platformunun daha hızlı çalıştırılması için kullanılacağını paylaştı.

OASIS platformu tıpkı Amazon Go çözümü gibi marketlerin tavanına yerleştirilen kameralar ile entegre bir şekilde çalışıyor. AiFi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim tarafından geliştirilen teknoloji yüzde 99 doğruluk oranı ile çalışıyor.

ABD, Avrupa ve Avustralya'da çeşitli market zincirleri ile çalışan AiFi'nin teknolojisine sahip olan marketlerin 2020 yılı sonuna kadar California ve Texas'ta açılması hedefleniyor. Paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki aylarda AiFi'nin otonom ve kasiyersiz market teknolojisini kullanan 330 market hizmet sunmaya başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.