Dijital dönüşüm için altyapı yenilemelerine daha fazla bütçe ayrılması mevcut sistemlerden kaynaklanan sorunları azaltabilir

Sigorta şirketlerinde henüz çok hızlı gerçekleşmeyen dijital dönüşüm salgın ile birlikte hızlanarak yerini yeni sistemlere bırakabilir. Uzun vadede kendini amorti edecek bu yatırımların yakın zamanda ele alınması bekleniyor.
Dijital dönüşüm için altyapı yenilemelerine daha fazla bütçe ayrılması mevcut sistemlerden kaynaklanan sorunları azaltabilir

Salgın, sigorta sektöründe dijital transformasyonu hızlandırdı ancak şirketlerin uzun süredir var olan sistemlerini de zorluyor. Instanda ve Opinion Matters tarafından yapılan bir araştırmaya göre 10 şirketten 7'si salgının dijital dönüşümü hızlandıracağını düşünmekte. Ek olarak buna yakın bir orandaki şirket yöneticileri de süreçlerin bir kısmını ya da tamamını bulut tabanlı sistemlere  taşımayı düşündüklerini belirtiyor. Transformasyonla ilgili bu düşüncelere karşılık görüşülen şirketlerin yarısı mevcuttaki sistemlerin problemleri ya da hantallığı nedeniyle dönüşümün zor olduğunu iletmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.