Alibaba Group, Çinli süpermarket devi Sun Art'ın çoğunluk hissesi için 3,6 milyar dolar ödeyecek

Alibaba Group, Çin'in en büyük büyük kutu ve süpermarket zincirlerinden biri olan Sun Art'ın kontrol hissesini almak için yaklaşık 3,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı.
Alibaba Group, Çinli süpermarket devi Sun Art'ın çoğunluk hissesi için 3,6 milyar dolar ödeyecek

Alibaba Group, Çin'in en büyük büyük kutu ve süpermarket zincirlerinden biri olan Sun Art'ın kontrol hissesini almak için yaklaşık 3,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı. İşlem tamamlandıktan sonra Alibaba Group, Sun Art'ın yüzde 72'sine sahip olacak. Alibaba'nın Sun Art'taki yeni yatırımı, Fransa merkezli Auchan Retail International'dan A-RT Retail Holdings'in yüzde 70.94'ünü satın alarak yapılacak. Zira A-RT Retail, Sun Art'taki öz sermaye payının yaklaşık yüzde 51'ine sahip. Anlaşma tamamlandıktan sonra Alibaba, Sun Art'ı mali tablolarında konsolide edecek. 

Aslında Alibaba, son üç yıldır Sun Art ile iş birliği yapıyor. E-ticaret devi, son mali raporunda, Sun Art'ın toplam gelirinin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturmaya yardımcı olduğunu da söylemişti. 

Sun Art'ın Çin'deki 484 fiziksel perakende satış noktasının tamamı, satın almayla birlikte Alibaba'nın market ürünleri için hayata geçirdiği Taoxianda ve Tmall Supermarket platformlarına; ayrıca talep üzerine gıda teslimat uygulaması olan Ele.me ve Cainiao'ya entegre edildi. Müşteriler için bu, daha hızlı teslimat ve daha geniş seçimler anlamına geliyor. Alibaba içinse tedarik zincirini ve iş operasyonlarını iyileştirmek için kullanabileceği daha fazla veri kaynağı sağlanmış oluyor.

Alibaba Group CEO'su Daniel Zhang, Covid-19 salgınının tüketici yaşam tarzlarının ve kurumsal operasyonların dijitalleşmesini hızlandırdığını; Sun Art'a olan bu bağlılığın daha fazla tüketiciye tamamen entegre deneyim yaşatacağını söylüyor. Artan rekabetin ortasında, Sun Art, tüketiciler alışverişte daha fazla kolaylık talep ettikçe daha küçük ve topluluk tabanlı mağazalar açmaya odaklanmayı planlıyor. Şirket, bu yıl 10 hipermarket ve iki ila üç süpermarket de dahil olmak üzere 30 mini mağaza açmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.