Stripe, Nijeryalı Paystack'i 200 milyon dolardan fazla bir fiyatla satın alıyor

Stripe, ödeme hizmetlerini bir API aracılığıyla online veya offline bir işleme entegre etmenin hızlı bir yolunu sunan Nijeryalı fintech Paystack'i satın alıyor.
Stripe, Nijeryalı Paystack'i 200 milyon dolardan fazla bir fiyatla satın alıyor

Nisan ayında 600 milyon dolar yatırım alan ve değerlemesi 36 milyar dolara ulaşan ABD merkezli küresel ödeme devi Stripe, globaldeki varlığını genişletmek için hamlelerine devam ediyor. Stripe, ödeme hizmetlerini bir API aracılığıyla online veya offline bir işleme entegre etmenin hızlı bir yolunu sunan Nijeryalı fintech Paystack'i satın alıyor. Anlaşmanın şartları açıklanmasa da şirketlere yakın kaynaklar, anlaşmanın 200 milyon doların üzerinde olduğunu belirtiyor.

Paystack, şu anda küçük işletmeler, büyük şirketler, fintech'ler, eğitim kurumları ve online bahis şirketleri de dahil olmak üzere yaklaşık 60 bin müşteriye sahip ve satın alma sonrasında da bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek gibi duruyor. Anlaşmanın şartları açıklanmasa da eğer 200 milyon doların üzerindeki meblağ doğruysa bu, Nijerya'da bugüne kadar gerçekleşen en büyük girişim satın alması olacak. Aynı zamanda Stripe'ın da bugüne kadarki en büyük satın alması Paystack ile gerçekleşecek.

Paystack, satın almadan önce de bir süredir Stripe'ın radarındaydı. ABD'li muadili gibi, Nijeryalı girişim de 2016 yılında Y Combinator'da yer aldı ve aslında Nijerya'dan dünyaca ünlü kuluçka makinesine giren ilk girişim oldu. Ardından, 2018'de Stripe, Visa ve Tencent gibi şirketlerin de katılımıyla Paystack için 8 milyon dolarlık bir finansman turu yönetti.

Son yıllarda Stripe, kendisinin henüz faaliyet göstermediği alanlarda teknoloji veya işletmeler inşa eden girişimlere bir yatırımlar yapıyor. Bu kapsamda Stripe, son olarak karşımıza Filipinli ödeme girişimi PayMongo'nun 12 milyon dolar topladığı A Serisi yatırım turunda çıkmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.