Filipinli ödeme girişimi PayMongo, Stripe liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı

Filipinler merkezli ödeme girişimi PayMongo, Stripe liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.
Filipinli ödeme girişimi PayMongo, Stripe liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı

Filipinler merkezli ödeme girişimi PayMongo, Stripe liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Y Combinator'ın hızlandırıcı programında da yer alan PayMongo'nun yeni yatırım turuna Y Combinator, Global Founders Capital ve BedRock Capital da katıldı.

PayMongo, finans kurumlarıyla ortak olarak hizmet veriyor ve ürünleri, web sitelerine ve uygulamalara entegre edilebilen, banka kartlarından; GrabPay ve GCash gibi dijital cüzdanlardan ödemeleri kabul etmelerine olanak tanıyan bir ödeme API'sinden oluşuyor. Girişim, e-ticaret satıcıları ve çoğunlukla mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla satış yapan diğer kişiler için, alıcıların para göndermek için tıklayabilecekleri PayMongo bağlantıları sunuyor. PayMongo'nun platformu ayrıca dolandırıcılık ve risk tespit sistemi gibi özellikler içeriyor.

PayMongo, geçtiğimiz yıl haziran ayında 2,7 milyon dolarlık tohum yatırım almıştı. Bu da Filipinler merkezli bir fintech girişiminin şimdiye kadar aldığı en yüksek tohum yatırımlardan biri diyebiliriz. PayMongo şu anda yaklaşık 15 milyon dolar yatırım aldı. 

PayMongo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Francis Plaza, girişimin lansmanından bu yana toplamda yaklaşık 20 milyon dolarlık ödeme yaptığını ve yılın başından bu yana ortalama yüzde 60 büyüdüğünü söyledi. Plaza, A Serisi yatırımı önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde almayı planladıklarını, ancak corona virüs salgınının bu süreci erkene çektiğini belirtti. Girişim, aldığı yeni yatırımı ürününü ve ekibini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

PayMongo ayrıca finansal hizmet sağlayıcılarla daha fazla ortaklık kurmayı, dolandırıcılık ve risk tespit sistemlerini geliştirmeyi ve diğer finansal ürünler üzerinde çalışmaya başlamak için merkez bankasından daha fazla lisans almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.