Netflix'ten TikTok'a 100'den fazla markanın yatırımcısı TCV'nin Avrupa Kurucu Üyesi John Doran, Webrazzi Summit'te

TCV'nin Avrupa Kurucu Üyesi John Doran, Webrazzi Summit'te ilk gün katılımcılarla buluşacak.
Netflix'ten TikTok'a 100'den fazla markanın yatırımcısı TCV'nin Avrupa Kurucu Üyesi John Doran, Webrazzi Summit'te

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2020 için geri sayım başladı. Bu sene çok konuşulacak isimleri ağırlamaya hazırlanan etkinlik, 21-22 Ekim tarihinde online olarak gerçekleştirilecek. Disrupt, Grow, Start ve Academy salonlarında ağırlanacak konuşmacıların arasında dikkat çeken bir isim de TCV'nin Avrupa Kurucu Üyesi John Doran... 

1995'te teknoloji şirketlerini desteklemek için kurulan TCV, şimdiye kadar 25 şirkete 10 milyar dolarlık yatırım yaptı. 120'den fazla çıkış yapan şirketin mevcut yatırımları arasında Kamil Koç'u satın alan FlixMobility'nin haricinde Fintech alanında Klarna ve Revolut diğer alanlarda ise Airbnb'den Netflix'e hatta TikTok'un sahibi ByteDance'a 100'den fazla marka bulunuyor.

"Finansal süreklilik için yatırım gerekli"

Disrupt salonunda konuşacak olan John Doran temsil ettiği şirketle, yazılım, internet ve FinTech şirketlerine yapılan yatırımlara odaklanıyor. Doran finansal desteğin bir girişim ve girişimci için önemli olduğunu savunanlardan... Kariyerine yatırım bankası Morgan Stanley'de başlayan John Doran'a göre yatırım, finansal olarak büyümenin sürekli olması için gerekli bir kalem... Büyüme hızının, girişimin ölçeklenebilirliğini doğrudan etkilediğine inanıyor ve ekliyor: "Bazı şirketler birkaç yıl içinde 50 milyon gelir elde edebilirken diğerinin bu gelire ulaşması daha fazla yıl alabilir."

Relex'e 200 milyon dolar...

Harvard Üniversitesi'nin Ekonomi Bölümü'nden mezun olan yatırımcı, bir şirkete yatırım yapmadan evvel ürünün pazara uygun olup olmadığı ya da işletmenin iyi ölçeklenip ölçeklendirilmediği konusunda fazla kafa yorduğunu belirtiyor. Çünkü özellikle dijital platformları ölçeklendirmenin dünya çapında birçok yeni müşteriye ulaştırma ve buna paralel olarak hizmet alanının genişletilmesine neden olduğunu söylüyor. Bunun önemli bir nokta olduğunu kaydediyor. 

Şubat ayında RELEX Solutions adlı şirkete TCV aracılığıyla 200 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Doran, bu yatırımı neden yaptıklarını şöyle açıklıyor: "RELEX’in modern, oldukça esnek ve bulut tabanlı yazılımının yanı sıra olağanüstü veri işleme performansından etkilendik. Müşteri memnuniyeti ise oldukça iyiydi. Bir taraftan kurucuların vizyonuyla bizimki uyum sağladı."

Sürdürülebilir büyümeye odaklandıklarını da sözlerine ekliyor. Doran, daha önce yazılım, internet ve finans teknolojisi alanlarında yatırımlara odaklandığı Summit Partners'ta yatırımcısı olduğunu da hatırlatalım.

Webrazzi Summit 2020'nin konuşmacılarını detaylı olarak buradan inceleyebilir; konferansla ilgili merak edilenlere buradan ulaşabilirsiniz. Konferansa katılım sağlamak isterseniz buradan bilet alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.