DialogTab, WhatsApp üzerinden kullanıcı adına sepet oluşturma ve ödeme alma özelliklerini kullanıma sundu

WhatsApp üzerinden satış yapmanızı sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkan DialogTab, kullanıcı adına sepet oluşturma ve ödeme alma özelliklerini kullanıma sundu.
DialogTab, WhatsApp üzerinden kullanıcı adına sepet oluşturma ve ödeme alma özelliklerini kullanıma sundu

WhatsApp üzerinden satış yapmanızı sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkan DialogTab girişiminden ilk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün paylaşılan bilgilere göre DialogTab, kullanıcı adına sepet oluşturma ve ödeme alma özelliklerini kullanıma sundu.

E-ticaret şirketlerinin satış süreçlerini otomatize ederken bir yandan da müşteri temsilcilerinin müşterilerle sohbet eder gibi (conversational commerce) satış yapmasına olanak sağlayan DialogTab, WhatsApp üzerinden uçtan uca alışveriş deneyimi sunuyor.

DialogTab müşteri temsilcilerinin WhatsApp üzerinden sipariş almasına yardımcı olacak birçok özelliği birlikte sunuyor. Bu özellikler sayesinde müşteri temsilcileri WhatsApp üzerinden kullanıcıların isteklerine göre sepetine ürün ekleyebilir ve bu sepeti panel üzerinden tamamlayarak siparişler e-ticaret altyapılarına anlık olarak yansıtılabilir.

Ödeme yönteminin WhatsApp üzerinden seçilebildiğini de ekleyelim. Bu sayede kullanıcılar online olarak veya alternatif seçenekleri ile ödemeyi tamamlayabilirler. DialogTab'in şu anda Shopify, Ticimax ve T-Soft gibi 10’dan fazla e-ticaret altyapısı ile entegre bir şekilde çalıştığını ve 50’den fazla yerli ve yabancı e-ticaret sitesine WhatsApp üzerinden satış yapma olanağı sağladığını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre DialogTab müşterilerinin bugüne kadar WhatsApp'tan yaptığı işlem hacmi 50 milyon TL’yi geçmiş durumda. Bu işlemlerin kapıda ödeme oranı ise yüzde 97. Ödemelerin sadece yüzde 3'ü diğer ödeme yöntemleri ile gerçekleşiyor.

DialogTab'in öncelikli hedeflerinden biri ise ödeme yöntemlerindeki çeşitliliği artırarak kapıda ödeme oranını azaltmak ve böylece e-ticaret firmalarının transaction süreçlerini kolaylaştırmak. Kısacası yeni ödeme entegrasyonları ile WhatsApp üzerinden başlayan bir alışveriş deneyimi yine WhatsApp üzerinden tamamlanabilecek.

Son olarak DialogTab‘ın desteklediği ödeme yöntemleri arasında kapıda ödeme, Havale ve EFT ile ödeme, MasterPass ile ödeme ve Link ile ödeme (İyzico, Stripe, Paypal) seçeneklerinin yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.