Hindistan, ülkesinde akıllı telefon üretimini teşvik etmek için 6,65 milyar dolarlık teşvik paketi sunacak

Teşvik planı ile önümüzdeki 5 yıl boyunca Hindistan'da gerçekleşen akıllı telefon ve akıllı telefon parçası üretiminin artırılması hedefleniyor. 
Hindistan, ülkesinde akıllı telefon üretimini teşvik etmek için 6,65 milyar dolarlık teşvik paketi sunacak

Ülkesindeki akıllı telefon üretimini teşvik etmek isteyen Hindistan, 6,65 milyar dolarlık teşvik planını onayladı. Söz konusu 6,65 milyar dolarlık teşvik paketi toplamda 16 farklı akıllı telefon ve akıllı telefon parçası üreticisine dağıtılacak. Bu firmalar arasında dünyaca ünlü akıllı telefon üreticilerinden tutun da Apple'ın tedarikçilerine kadar pek çok firma bulunuyor.

Dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Hindistan, akıllı telefon üretimi konusunda oldukça iddialı. Teşvik planı ile önümüzdeki 5 yıl boyunca Hindistan'da gerçekleşen akıllı telefon ve akıllı telefon parçası üretiminin artırılması hedefleniyor. 

Hindistan'ın elektronik ve bilgi teknolojileri bakanlığının (MeitY) paylaştığı bilgilere göre teşvik paketinden yararlanacak olan 16 şirketin önümüzdeki 5 yıl boyunca 143 milyar dolar değerinde üretim yapması bekleniyor. Üretilen akıllı telefon ve akıllı telefon parçalarının yaklaşık yüzde 60'ının ihraç edileceğini de paylaşan bakanlık, şirketlerin önümüzdeki 5 yıl boyunca direkt olarak 200 bin, dolaylı yollardan ise toplamda 600 bin kişiye istihdam sağlayacağını da paylaştı.

Söz konusu 16 şirket arasında Apple'ın en önemli tedarik partnerleri olan Foxconn, Wistron ve Pegatron gibi önemli firmalar da yer alıyor. Foxconn, Wistron ve Pegatron'a tam olarak ne kadar ödeme yapılacağı bakanlık tarafından paylaşılmasa da Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre 3 şirkete toplamda 900 milyon dolara yakın bir ödeme yapılacak.

Foxconn, Wistron ve Pegatron'un haricinde Hindistan'da üretim yapan Samsung ve Hindistan'ın yerel akıllı telefon üreticileri olan Lava, Bhagwati (Micromax), Padget Electronics, UTL Neolyncs ve Optiemus Electronics gibi firmalar da teşvik paketinden yararlanacak.

Hindistan'da üretim yapan Oppo, Vivo, OnePlus ve Realme gibi Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinin teşvik programını başvurmadıklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.