Kitlesel fonlama ile şirketlerin yatırım toplamasına olanak sağlayan Crowdcube ve Seedrs birleşiyor

Bugün paylaşılan bilgilere göre Crowdcube ve Seedrs birleşme şartları konusunda uzlaşmaya vardı.
Kitlesel fonlama ile şirketlerin yatırım toplamasına olanak sağlayan Crowdcube ve Seedrs birleşiyor

Birleşik Krallık merkezli kitlesel fonlama girişimleri olarak karşımıza çıkan Crowdcube ve Seedrs'ın uzun zamandır birleşecekleri konuşuluyordu. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Crowdcube ve Seedrs birleşme şartları konusunda uzlaşmaya vardı. Hatırlatmak gerekirse Crowdcube ve Seedrs firmaları kitlesel fonlama ile şirketlerin yatırım toplamasına olanak sağlıyor. 

Yapılan anlaşmaya göre söz konusu birleşme Crowdcube'ün Seedrs hisselerini satın alması ile birlikte gerçekeleşecek. Birleşme ile oluşacak olan yeni şirketin 140 milyon dolar değerinde olması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre Crowdcube hissedarları oluşacak olan şirketin hisselerinin yüzde 60'ına sahip olacak.

Seedrs hissedarları ise birleşme sonrası oluşacak olan şirketin hisselerinin yüzde 40'ına sahip olacak. Birleşik Krallık merkezli kitlesel fonlama ve yatırım girişimi Seedrs'ı ilk olarak 2013 yılında sizlere aktarmıştık. Seedrs kurucu ortağı Jeff Lynn'nin Webrazzi Summit 2014'te konuşmacı olarak yer aldığını da hatırlatalım.

Crowdcube ve Seedrs'ın birleşmesi ile oluşacak olan yeni şirket, Seedrs'ın CEO'su olan Jeff Kelisky tarafından yönetilecek. Crowdcube kurucu ortağı ve CEO'su Darren Westlake ise yeni şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacak.

Söz konusu birleşme ile birlikte dünyanın en büyük kitlesel fonlama ve yatırım servislerinden birinin kurulması hedefleniyor. Paylaşılan bilgilere göre 2011 yılından bu yana Crowdcube ve Seedrs platformlarında toplamda 2,58 milyar dolar yatırım yapıldı.

Toplamda 1500'ü aşkın şirketin destek almasını sağlayan Crowdcube ve Seedrs'ın yatırım almasına aracılık ettiği şirketler arasında Brewdog, Revolut ve Perkbox gibi önemli firmalar da yer alıyor. Her iki şirketin daha önce yatırımlar aldığını da hatırlatalım. Seedrs bugüne kadar 36,6 milyon dolar yatırım alırken, Crowdcube ise yaklaşık 40 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.