Messenger ve Instagram Mesajları resmi olarak birleşti

Facebook, bugün paylaştığı bir blog gönderisiyle Instagram ve Messenger mesajlarını birleştirdiğini açıkladı. Şirket, mesajlaşma uygulamasına 10 yeni özellik daha ekledi.
Messenger ve Instagram Mesajları resmi olarak birleşti

Geçtiğimiz haftalarda Facebook'un KOBİler için tasarladığı Facebook Business Suite isimli yeni uygulamasıyla Facebook, Messenger ve Instagram uygulamalarını birleştireceğini sizlere aktarmıştık. Şirketin geçen ay Instagram ve Messenger'ın birleşmesine yönelik testler yapmaya başladığını da sizlere hatırlatalım.

Facebook, bugün paylaştığı bir blog gönderisiyle Instagram ve Messenger mesajlarını birleştirdiğini açıkladı.Sunulan yeni güncelleme ile Instagram DM sembolü Messenger ikonuna dönüşürken, Instagram kullanıcıları Messenger mesajlarını Instagram üzerinden de yönetmiş olacak. Şirketin mesajlaşma uygulamasına 10 yeni özellik daha eklediğini söyleyelim. 

Tasarım yenilikleri 

Uygulama yeni tasarım özellikleriyle kullanıcılara eğlenceli bir deneyim sunuyor. Yeni özellikler kapsamında sohbetinize arka plan renkleri ekleyebilecek, favori emojilerinizi kısayollara ekleyebileceksiniz.

Ayrıca "Vanish mode" ile mesajların görüldükten sonra ya da siz sohbeti kapattıktan sonra ekrandan silinmesini de sağlayabiliyorsunuz.

Selfie Stickers ile boomerang tarzında çıkartmalar oluşturup paylaşmanız da mümkün. Bunlara ek olarak animatif mesaj efektleri ile gönderdiğiniz mesajlara birbirinden farklı görsel efektler ekleyebiliyorsunuz. 

Birlikte izleme ve uygulamalar arası geçiş özellikleri 

Uygulamalar arası geçişte herhangi bir pürüzle karşılaşmadan her iki platformdaki bağlantılarınızla iletişiminizi sürdürebileceksiniz. Instagram ve Messenger'daki arkadaşlarınızla hem mesajlaşma hem de görüntülü arama için kolayca iletişime geçebileceğinizi söyleyelim. 

Hatta Messenger ve Instagram mesajlaşmaları üzerinden gerçekleşen video aramalarda arkadaşlarınızla birlikte sevdiğiniz TV dizilerini, filmleri, Facebook Watch ve IGTV'deki video içerikleri izleyebileceksiniz. Yakın zamanda Reels'in de bu listeye dahil olacağını belirtmekte fayda var. 

Mesajlaşma kısıtlamaları ve güvenlik

Geçtiğimiz ay TechCrunch Disrupt 2020'ye konuk olan Messenger VP'si Stan Chudnovsky, platformdaki paylaşım kısıtlama ve doğrulama özelliklerini anlatmıştı. Eylül ayının başlarında paylaşım sayısı kısıtlamasını Messenger'da yaygınlaştıran şirket,  yapılan son güncelleme ile bu yeni özelliği tamamen yayına almış durumda. 

Bununla birlikte tıpkı WhatsApp'taki gibi mesajları doğrudan cevaplama özelliği de sunan Messenger, size kimin mesaj atabileceğini de belirleyebilmenizi sağlıyor. Bu özellik kapsamında size doğrudan mesaj atma yetkisini dilediğiniz kullanıcılara tanıyabilir ya da size ulaşmasını istemediğiniz kişileri belirleyebilirsiniz.  Son olarak Instagram ve messenger sohbetlerinde bir sohbetin tamamını ya da tek bir mesajı şikayet edebileceğinizi belirtelim. Şikayet sonrasında engelleme ile ilgili proaktif öneriler de sunuluyor.  Instagram ve Messenger'daki yeni özellikler, şu an için az sayıda ülkeye açık olsa da; yakında tüm kullanıcılara açılacak. Görünen o ki Mark Zuckerberg'in mesajlaşma uygulamalarını tek bir çatı altında toplama planı tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.