225 milyon dolar yatırım alan e-ticaret çözümü VTEX'in değerlemesi, 1,7 milyar dolara ulaştı

AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola ve Nestlé gibi şirketler için e-ticaret çözümleri ve stratejileri geliştiren VTEX, yeni yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı.
225 milyon dolar yatırım alan e-ticaret çözümü VTEX'in değerlemesi, 1,7 milyar dolara ulaştı

AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola ve Nestlé gibi şirketler için e-ticaret çözümleri ve stratejileri geliştiren VTEX, yeni yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte VTEX'in değerlemesi 1,7 milyar dolara ulaştı. Tiger Global ve Lone Pine Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna, Constellation, Endeavour Catalyst ve SoftBank katıldı.

VTEX'in bir yıldan daha kısa bir süre önce, Softbank'in Latin Amerika ayağından 140 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni yatırım da bu yatırımı takip ediyor diyebiliriz. 

VTEX, Brezilya'da ve Latin Amerika'nın geri kalanında faaliyet göstermeyi uman işletmeler için e-ticaret vitrinleri ve stratejileri oluşturmaya başladı. Walmart'ı bölgede inşa ederek adını duyurdu ve Walmart varlığı elden çıkardıktan sonra bile bu operasyonu yürütmeye ve geliştirmeye yardımcı olmaya devam etti.

VTEX, şu anda ABD dışındaki diğer bölgelerde de Walmart ile çalışıyor. Ancak o zamandan beri, işin Latin Amerika kolu gelişmeye devam ederken, şirket, işini özellikle daha fazla pazara genişletmek için hem topladığı fondan hem de e-ticaret çözümleri için mevcut küresel iklimden yararlanıyor. VTEX, Kuzey Amerika, EMEA ve son olarak Asya bölgesini odağına alıyor. 

VTEX kurucu ortağı ve CEO'su Mariano Gomide de Faria yaptığı açıklamada, yeni ve mevcut pazarlarda hızlı bir şekilde büyümekten, daha fazla markayla iş birliği yapmaktan ve rakipsiz müşteri deneyimleri sunan bir platform sunmaktan heyecan duyduklarını belirtiyor. Yeni yatırımın dünya çapında dijital ticaret dönüşümünü hızlandırma hedeflerine katkı sağlayacağının da altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.