Mağaza içi yenilikler, dinamik fiyatlandırma ile daha çok gelişebilir

E-ticaret kullanımının artması müşteri beklentilerini artık sadece online ortamda değil mağaza içi alışverişte de değiştiriyor. Mağaza içi dijital uygulamaların artmasıyla birlikte rekabetçi fiyatlar görme ihtiyacı da doğmakta.
Mağaza içi yenilikler, dinamik fiyatlandırma ile daha çok gelişebilir

Salgın döneminde değişen davranışlar yerleşmeye başladı. Yüz yüze mağazada daha az zaman geçirmek için daha planlı alışverişler, önden stok kontrolü ya da mağazadan teslimatlar büyük ihtimalle önümüzdeki birkaç senenin yeni müşteri davranışlarından olacak. Bununla birlikte online alışverişe yönelmek, mağazalara gitmeyi de tamamen ortadan kaldırmadı. Önümüzdeki 5 sene için 10 alışverişten 8'inin hala mağaza kaynaklı olacağı tahmin edilmekte. 

Bu durum yüz yüze perakendenin hala devam edeceğini ve mağazaların ana gelir kaynağı olacağını gösterirken mağazalarda alışverişi hızlandıracak ve kolaylaştıracak çözümlerin bulunması da önemli. Eskisi kadar mağazada zaman geçirmek istemeyen müşteriler için perakendeciler mağaza içi deneyimi geliştirecek yolları aramaya başladı. Dijitalleşmenin de artması ile son dönemde karşımıza çıkan birkaç örneğe baktığımızda:

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.